perjantai 31. elokuuta 2012

Tikata uusissa tiloissa

Tänä vuonna kevät ja kesä menivät minulta hurjaa vauhtia, osittain siitäkin syystä, että työpaikkani Tikata muutti uusiin tiloihin. Olen työskennellyt ompelun ja käsitöiden erikoisliike Tikatassa reilu neljä vuotta, ja itse asiassa ehtinyt olla mukana neljässä eri liiketilassa. Suunta on ollut onneksi koko ajan suurempaan, ja nyt on ollut ilo asettua isoihin ja valoisiin tiloihin.


Olen opiskellut vaatetusalan perustutkinnon ja valmistunut pukuompelijaksi. Päädyin valmistumisen jälkeen Tikataan hieman sattuman kautta, sillä Mira etsi yritykseensä pikaisesti uutta työntekijää ja otti minuun yhteyttä, koska olin asioinut Tikatassa usein sekä ompelukoneeni oli hankittu sieltä. Alkuun tein muitakin töitä, mutta tällä hetkellä toimin Tikatan myymäläpäällikkönä ja vapaa-ajallani kirjoittelen tätä blogia. Blogiyhteistyö Pfaffin kanssa onkin hieno tilaisuus, josta sain kuulla juuri työni kautta.

Tikatassa myydään mm. ompelukoneita ja lisätarvikkeita, nauhoja, nappeja, neulelankoja sekä neulontatarvikkeita, korsettitarvikkeita, ompelutarvikkeita sekä paljon muuta. Tikata avasi ovensa uusiin tiloihin kesäkuun alussa, ja vähitellen alamme muistaa, missä mikäkin tuote sijaitsee. Tuotteita (ja niiden värivaihtoehtoja) kun on tuhansia.. Parasta työssäni on saada olla päivät pitkät erilaisten materiaalien ympäröimänä, sillä pakostakin niiden parissa herää ideoita omiin ompelutöihin. Myös asiakkaiden auttaminen on todella mukavaa, ja sillä saa pidettyä omaa ammattitaitoaan yllä, kun neuvoo erilaisia ompelutekniikoita. Ompelukoneet ovat täysin oma lukunsa, niitä voisi ihastella ja testailla vaikka kuinka paljon...Ompelen paljon erilaisia projekteja: usein korjauksia tai muokkauksia perheelle ja ystäville, mutta viime aikoina olen tehnyt paljon konekirjontaa. On ollut todella helppoa suunnitella vaikka edellisenä iltana, mitä aikoisi seuraavaksi kirjoa, ja hankkia sitten töistä sopivat tukimateriaalit, kirjontalangat tai muut tarvikkeet. Usein puolet tarvikkeista unohtuu töihin, mutta asun niin lähellä Tikataa, että usemman kerran on tullut juostua takaisin hakemaan vaikka jotain tiettyä lankaa.
Muuton myötä saimme kauan toivomamme oman kurssitilan, jossa järjestämme erilaisia ompelu- ja käsityökursseja. Lisää Tikatan kursseista voit lukea täältä. Olen itse kouluttamassa kirjontapajassa Pfaffin tuotekouluttaja Irene Hägerströmin kanssa. Vaikka kirjoitan blogia harrastuksenani, vastailen mielelläni (parhaani mukaan) mahdollisiin kysymyksiin, joita ompelu tai konekirjonta voi herättää. Jos en itse tiedä vastausta, saan laitettua kysymyksen eteenpäin Tikatan kautta. Itsekin tässä vielä opettelen, joten mikään kysymys ei ole tyhmä.
On todella mukavaa olla töissä paikassa, jossa oikeasti viihtyy. Eikä tilannetta yhtään pahenna näkymä, joka odottaa kurssitilan ovella: muuton myötä liikkeeseen mahtui lasten oma pikku keittiö, jossa pienimmät asiakkaat saavat melskata rauhassa. Kieltämättä on tullut itsekin laitettua minikeittiö houkuttelevan näköiseksi, vähintäänkin siivouspäivinä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti