keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kesän upeimmalle morsiammelleHyvä ystäväni on menossa naimisiin parin viikon kuluttua. Polttareita varten hänelle haluttiin tehdä jokin vaate tai asuste, josta morsian tunnistettaisiin juhlinnan aikana. Koska suunnitteilla oli päivä täynnä ohjelmaa sekä säät ovat olleet hyvin epävakaisia, päädyimme tekemään morsiammelle sopivan hupparin.

Hankimme sopivan hupparin valmiina, ja väriksi valittiin perinteisen valkoisen sijaan turkoosi, joka sopisi hyvin ruskettuneen morsiammen iholle. Rintaan kirjottiin morsiammen nimi, ja selkään tehtiin isommalla koolla sana "Bride". Langanväri valittiin melko lähelle kankaan väriä, jottei kirjonnasta tulisi liian räikeää. Ajatus oli, että hupparia voisi käyttää hyvin toistekin, myös häiden jälkeen.
Teimme muutaman erikokoisen vaihtoehdon malliksi, ja päädyimme rintaan tulevassa nimessä keskikokoon. Selkään teimme kehälle 260x200mm mahtuvan tekstin "Bride", ja siitä tuli kerralla sopiva. Kaikki tekstit kirjottiin siis ensin muulle kankaalle, ja vasta sen jälkeen itse huppariin.
Koska en halunnut huppariin tulevan painaumia kirjontakehästä, ja teksti piti saada kohdistettua juuri sopivaan paikkaan, päädyin käyttämään apuna liimaspraytä. Tuin ensin melko kevyen, revittävän tukikuidun sellaisenaan kehälle, ja suihkutin siihen väliaikaisesti käytettävää liimaa. Tukikuidusta tuli siten tahmea, jotta hupparin voisi asetella ja painaa kehän päälle. Kun kohta oli sopiva, harsin työn koneella vielä ennen varsinaista kirjontaa, joten työ pysyi hyvin paikallaan. Tein samanlaisen valmistelun sekä rintaan että selkään tulevaan kirjonnalle.Selän tekstin kanssa olimme tarkkoja siitä, ettei huppu peittäisi tekstiä. Muuten "Bride" haluttiin mahdollisimman ylös sekä keskelle. Kirjontakehässä on onneksi kohdistumerkkejä, joten teksti saatiin melko helposti sopivaan paikkaan. Siirsimme kuvaa hieman vielä kirjontakoneessa, 5D-ohjelmassa teksti oli keskitetty kehälle.
Lisäsimme vielä valmiisiin kirjontoihin liimattavia strasseja. Käytimme Gütermannin tekstiililiimaa sekä mm. Preciosan Crystal -strasseja. Nurin käännettynä työ kestää konepesun. Työstä tuli onnistunut, ja mikä tärkeintä, morsian ilahtui tästä kovasti. Päivä oli kaikille osallistujille ikimuistoinen, joten oli ilo saada antaa siihen oma panokseni. Paljon onnea vielä kerran kesän upeimmalle morsiammelle Lindalle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti