keskiviikko 15. elokuuta 2012

Lahjalakanat


Siskoni osallistui ystävänsä häihin viime viikonloppuna, ja ennen sitä ideoimme heille yhdessä jotain itsetehtävää häälahjaa. Päädyimme tekemään uniikit häälakanat, joskin niin että hankimme valmiit lakanat, joihin kirjottiin hääparin nimet sekä koristekuviot. Kuvio valittiin Inspiran Swirls- kokoelmasta, fontti oli 5D-ohjelmasta Adina.


 
Nimet ja kuvio haluttiin tehdä mahdollisimman isoksi, jotta ne erottuisivat valkoisista lakanoista. Langaksi valitsimme tummanharmaan, Gütermann Sulky Rayon värin 1166. Kuvio oli melko helppo kohdistaa lakanoiden yläreunaan niissä olevan koristesauman avulla. Lakanoiden kirjonta olikin melko helppoa sellaisenaan, mutta tyynyliinat piti ratkoa auki, jotta ne saatiin asettumaan kirjontakehälle.

 

Tukimateriaalina käytin Inspiran Tear-A-Way Lightia, joka oli todella ohutta, paperimaista tukikuitua. Nimensä mukaisesti se oli todella kevyttä ja helppo poistaa valmiista työstä, mutta riitti hyvin tukemaan napakkaa puuvillakangasta. Lakanoita kirjoessa työtä piti hieman tarkkailla, sillä kangas oli melko raskas ja kuvio suuri, eli kehä liikkui laidasta toiseen.


  
Fontin koko lakanoissa oli 80mm, ja kuvio sovitettiin nimen kokoon sopivaksi. Nimet Anna ja Tuomas kun ovat muuten niin eripituisia, että samankokoinen kiekura nimen alla olisi näyttänyt mielestämme hassulta.

Valmiit työt (kaksi tyynyliinaa ja kaksi pussilakanaa) silitettiin huolellisesti ja taiteltiin läpinäkyvään pakettiin. Lakanoista tuli todella kiva lahja, henkilökohtainen ja varmasti sellainen, joka tulee käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti