tiistai 29. toukokuuta 2012

Jatkoa perhosilleMuistitikulle valmiiksi tehdyt perhoset pääsivätkin työn alle melko nopeasti, mutta kokivat muodonmuutoksen ennen kirjontaa: halusin sittenkin saada työhön enemmän väriä, sillä ensimmäiseksi valmistunut perhonen oli jo keltainen. Valmiista kuviosta oli todella helppoa muuttaa värejä kirjontaohjelmassa, ja vielä kirjoessani mietin mitkä sävyt sopivat parhaiten yhteen. Värin vaihtaminen tapahtuu valitsemalla kuvio, jota haluaa käsitellä, ja Design- välilehdelle avautuu kaikki kuvan sävyt. 

 

Valitsemalla jonkun väreistä pääsee muokkaamaan sitä Color Selection- sivulle. Lisäsin isompaan perhoseen punaista, ja vaihdoin pienemmän perhosen oranssin violetinpunaiseen. Ohjelmasta tulee kuitenkin huomioida, että värit näyttävät luonnossa hieman erilaiselta kuin tietokoneella. Varminta on siis aina katsoa lankarullista sopiva sävy.
5D-ohjelmaan voi tallentaa omat kirjontalankavärinsä, jolloin on todella helppoa valita kuvion värit sen mukaan, mitä sävyjä itsellään on. MyThreads -lankavalikoimaa pääsee päivittämään 5D Configure -osion kautta, Thread Managerilla. Värejä voi lisätä sitä mukaa, kun omat lankavarastot kasvavat. Käytössäni on Gütermannin SULKY Rayon 40 -kirjontalankoja, ja niiden värivalikoima löytyykin 5D-ohjelmasta.


Perhoset olivat mielestäni aika helppoja kuvioita kirjoa, sillä kuviossa oli paljon tikkejä, joten kone nakutti yhtä väriä melko pitkään. Lähes 26 tuhannen tikin perhosiin 11 värillä meni minulla aikaa noin puolitoista tuntia. Kuulostaa todella pitkältä ajalta, mutta tein samalla muita töitä ja konehan hoitaa kirjonnan langanvaihtoja lukuunottamatta. Koneen langoittaa muutamassa sekunnissa, joten omaa työaikaa ei oikein kulu kuin värien valinnassa, ja se onkin yleensä se vaikein osuus..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti