perjantai 19. joulukuuta 2014

Kohti joulua

Tänäkin vuonna joulu tuntuu lähestyvän turhan nopeasti - tälle viikolle asti on riittänyt opiskelukiireitä ja töitä, mutta nyt viikonloppuna pääsen vihdoin paneutumaan jouluvalmisteluihini. Kuvittelin vielä kuun alussa olevani ajoissa liikenteessä, kun ompelin joulupöytäliinoja valmiiksi, mutta ne jäivätkin ainoiksi "ajoissa" tehdyiksi valmisteluiksi. Onneksi jouluun on vielä monta päivää - ja yötä - joten tässähän ehtii vielä tekemään vaikka mitä!


 

Pöytäliinojen ompelussa ei ollut mitään muuta  ihmeellistä kuin Pfaffin tuttu yläsyöttäjä: ompelen usein pitkätkin käänteet niin, etten käytä nuppineuloja vaan silitän yksinkertaisen taitteen, ja käännän ommellessani sen vielä päärmeeksi. Kun ommeltavia metrejä oli toistakymmentä, en voinut muuta kuin ihastella yläsyöttäjän jälkeä, sillä saumat tulivat todella siisteiksi ja päärmeet pysyivät kohdillaan täydellisesti. Pitkän suoran ompeleminen on aika tylsää hommaa, mutta siinä kyllä osasi arvostaa tuota yläsyöttöä.
 
Nyt alkuviikolla havahduin postien aikatauluihin ja totesin, että mahdolliset joulukortit on lähetettävä torstaina tai ei ollenkaan, joten creativeni nakutti pitsejä keskiviikkoillan, samalla kuin itse luin tenttiin. Lähetin tänä vuonna aika vähän kortteja, lähinnä sellaisille sukulaisille joita en tapaa jouluna, joten ajattelin panostaa kortteihin hieman tavallista enemmän. Ihastuin viime jouluna käyttämääni lintu-pitsikuvioon niin, että päätin tehdä niitä yksinkertaisen valkoisena ja lähettää korttipohjaan kiinnitettynä, jotta vastaanottaja saisi siitä joulukoristeen. Täytin 260x200mm kehän linnuilla ja laitoin koneen töihin...
 


Koska kuviot olivat kaikki samalla värillä, kone hihkasi välillä alalangan vaihtamisesta, mutta muuten se teki töitä itsekseen. Kehään mahtui yhteensä seitsemän lintusta.Kirjoin linnut siis veteenliukenevalle tukikuidulle, Insipiran Aqua Magicille. Huuhdoin valmiit pitsit melko kevyesti, jotta kuivuessaan ne jäisivät vähän jäykiksi.


Kiinnitin yön yli kuivuneisiin lintusiin ohuen metallilangan ripustuslangaksi ja laitoin sen teipillä kiinni paksuun pahviin, jottei lintu lytisty postissa. Tämä parvi lähti siis eilen matkaan, mutta teen näitä vielä lisää annettavaksi niille, kenet tapaan joulunpyhinä. Suunnitelmissani on muitakin kirjontoja ennen aattoa, joten creative pääsee taas tekemään pitkää päivää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti