sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pienet siilit

Vielä ennen jouluvalmisteluja pääsin kirjomaan jotain aivan muuta: pienen bodyn ja myssyn siskoni ystävän vielä syntymättömälle vauvalle. Koska siskollani ei ollut tiedossa, onko vauva tyttö vai poika, kirjonnan piti olla molemmille sopiva, ja koska siskoni ruokkii ja hoitaa ahkerasti pihallaan vierailevia siilejä, päädyimme kirjomaan vauvan settiin siilit. Hanna´s ABC -kokoelmasta löytyneen siilin olinkin kirjonut aiemmin siskolleni lahjaksi tekemääni pussukkaan.

 

Pienen bodyn ja myssyn pingottaminen kirjontakehälle olisi ollut liki mahdotonta, joten pingotin veteenliukenevaa tukikuitua kehälle ja kiinnitin tekstiilit niihin liimaspraylla ja harsinnalla. Käytin veteenliukenevaa tukea, jottei kirjonnoista tule liian jäykät ja karkeat.


 


Valmiista kirjonnoista leikattiin ylimääräiset tukikuidut irti, ja body ja myssy pestiin ennen loppusilitystä ja paketointia. Setistä tuli kieltämättä aika söpö, ja lahjan saajan on kyllä helppo arvata, keneltä paketti on. Tällainen kirjonta oli tosi nopea valmistaa, pesua lukuunottamatta, joten näin saa tehtyä todella kivat ja persoonalliset lahjat vaikka vielä juhlia edeltävänä päivänä. Nyt kun tämä työ on paketissa, pääsen paneutumaan jouluisempiin käsitöihin ja kirjontoihin - tässähän on vielä vaikka kuinka monta yötä jouluun..

2 kommenttia:

  1. Olen tässä hieman samanlaisen ongelman edessä sillä pitäisi saada käytetyistä vauvan vaatteista likatahrat piiloon. Pohdin jo vaatteen purkamista ja siihen kirjomista sitten, mutta käyttämäsi tapa on kyllä parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä tätä tapaa, joskin vaatteen asettelu kehälle vie toki hetken, mutta säästyypähän uudelleenompelulta :)

      Poista