keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Ritulle

Mummoni käly, Ritva, täytti reilu viikko sitten kunnioitettavat 80 vuotta. En valitettavasti itse päässyt mukaan onnittelureissulle, mutta vanhempani veivät päivänsankarille äitini kanssa valmistamani paketin. Koska Ritva on jo vuosien ajan antanut kotoaan ja mökiltään erilaisia aarteita eteenpäin minulle ja muulle perheelleni, halusimme antaa lahjaksi jotain käytettävää: päädyimme tekemään ja brodeeraamaan pussukan, joka täytettiin laadukkaalla kosmetiikalla.


Päädyimme kangasvalinnassa Ikean napakkaan ja kuviolliseen puuvillaan, sekä yksiväriseen, beigeen Marimekon laukkukankaaseen. Beigeen kankaaseen kirjoimme sankarin lempinimen sekä "80 v". Fontiksi valitsimme 6D -ohjelmasta, itse asiassa ensimmäistä kertaa kokeilemani, kaksivärisen fontin Ivy 2c 15-60mm. Totesimme tämän hieman erikoisemman fontin sopivan hyvin lyhyen tekstin kirjomiseen, ja valitsimme sen värit melko läheltä ohjelman suosituksia.


Ensimmäisestä väristä ei vielä olisi arvannut, että mikä teksti kankaalle syntyy...

 

...mutta toinen väri täydensi kuvion melko selkeäksi. Kangas oli melko paksua, joten tarkkaan katsottaessa kirjonnan reunat eivät olleet aivan täydelliset, mutta kaiken kaikkiaan tekstistä tuli todella siisti ja hyvin luettava.Ompelin pussukan perinteisellä tavallani, eli ensin sisä- ja ulkopuoli valmiiksi, sitten niiden yhdistäminen yläreunoistaan ja lopuksi reunan huolittelu nauhalla. Tähän pussukkaan käytin 25mm leveää matonkanttausnauhaa, jonka olen joskus hankkinut Tikatasta. Valmiista pussukasta tuli tarkoituksella melko korkea, jotta sen reunan voi taittaa kuvan mukaisesti. Tästä syystä brodeerauskin tuli melko alareunaan, jottei se jäisi mahdollisen käänteen alle. Kuvio on kuitenkin pussukan kokoon nähden suht pieni, joten sen saa piiloonkin. Pussin pohjan halkaisija on noin 30cm, joten sinne mahtuu hyvin vaikka mitä. Tehtailimmekin samanlaisia pusseja siskoni kanssa joululahjoiksi pari vuotta sitten, mutta katsotaan mitä keksimme tälle vuodelle..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti