perjantai 31. lokakuuta 2014

Lisää tyynyjä

Innostuinpa tekemään lisää tyynyjä, joskin ompeluseuraksi saapunut äitini päätyi nappaamaan koko satsin mukaansa vanhempieni makuuhuoneeseen. No, tyynyjä oli kiva tehdä ja materiaaleja jäi vaikka toiseenkin satsiin!

Vanhempani ovat muutamia vuosia sitten tuoneet matkoiltaan tuliaisiksi upeita silkkejä, jotka ovat odottaneet päätymistä käsittelyyni, esimerkiksi juhlavaatteiksi. Totesimme kuitenkin äitini kanssa tänään, että eivät ne kankaat laatikoissa jalostu, joten otimme kaikki silkit esiin ja aloimme suunnittelemaan niistä tyynyjä.


Perinteisen piilovetoketjun sijasta halusin kokeilla jotain muuta systeemiä yhden tyynyn reunaan, ja päädyin tekemään hyvin näkyvän nappilistan isohkoilla neliönapeilla. creative 3.0:lla voi ommella sekä napinlävet että napit, joten muutaman mallinapinläven jälkeen hommassa ei mennyt pitkään. Tyynystä olisi muuten tullut tylsä, joten tämä ratkaisu sai siihen kivasti ilmettä.
Yhden tyynyn teimme simppelisti liituraitaisesta silkistä, joskin siihen saattaa vielä ilmestyä jokin kirjontakuvio. Emme nyt osanneet päättää, mitä siihen mahdollisesti tulisi, joten parempi antaa ideoiden kehittyä. Tyyny on kyllä hieno sellaisenaankin.


 Kolmanteen tyynyyn teimme jo tutun kaavan mukaisesti "Vintage postcard" -kuviokokoelmasta postiaiheiset kuviot ja tällä kertaa vanhempieni osoitteen. Nyt kuitenkin valitsimme kirjontalangaksi hyvin samanvärisen kuin mitä kangas oli, joten kuvio ei pomppaa silmille kaukaa katsottaessa. Äitini halusi tyynyyn myös lintuja, joten lisäsimme parit vintage-tiput postimerkkien kaveriksi.
 


Kokonaisuudesta tuli kieltämättä sellainen, että tyynyt löytäisivät minunkin kotoani paikan, mutta nämä pääsivät tosiaan parempaan kotiin ja saan hyvän syyn ideoida itselleni jotain muuta kivaa ommeltavaa. Kiitos vielä äiti seurasta ja avusta!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti