keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Joulun kirjontoja

Taulun lisäksi ehdin tekemään jouluksi pari muutakin kirjottua pakettia, ja yksi kirjonta on vielä suunnitteilla siskoni uuteen kylpytakkiin. Sitä en uskaltanut nimikoida ennen sovitusta ja varmistusta siitä, että valitsemani väri oli hänelle mieluisa. Ystävilleni Iidalle ja Juholle tein melko perinteiset brodeeratut pyyhkeet, mutta niille löytyykin aina käyttöä.


Lankoni Lauri on erittäin innokas ruoanlaittaja, mutta siskoni vinkkasi, ettei hänellä ole kunnollista essua. Halusin keksiä essuun jonkin jekun, ja muistinkin juuri ennen joulua tehneeni kerran vuosia sitten "Top Chef" -aiheisen essun eräälle tutulle asiakkaalle. En tietenkään löytänyt tuota silloin tekemääni kuviota enää mistään, mutta eipä siinä kauaa kestänytkään kun uusi versio oli jo valmiina.

Käytin kuvion valmistelussa netistä löytämääni logoa ja 6D Design Creator -toimintoa. Tällä olen tehnyt aiemminkin erilaisia kuvioita, joten systeemi oli jo hyvinkin tuttu.

Essun ompelin napakasta tummanharmaasta puuvillakankaasta, ja kuvion värit pidin hyvin lähellä alkuperäisiä harmaita ja oranssia. Pingotin kehälle irtirevittävää, mustaa tukikuitua ja kiinnitin essun siihen liimaspraylla ja harsinnalla.
 


Essun malli on melko yksinkertainen, mutta todella toimiva: kiinteiden nyörien sijaan essun pään lenkki sekä solmiamisnarut ovat samaa, 25mm leveää matonkanttausnauhaa, joka kulkee "kädenteillä" leveissä nauhakujissa. Näin essu on helposti säädettävissä käyttäjänsä koon mukaan, eikä narut ole liian pitkät. Essu näyttää sovitusnukkeni päällä hurjan pitkältä, muttei onneksi ollut liian pitkä Laurille. Parempi vaan, että vauhdikkaassa ruoanlaitossa essu suojaa kokkia lähes päästä varpaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti