torstai 27. maaliskuuta 2014

Laulu

Olen viimeisimpien vuosien ajan tottunut tekemään käsitöitä vähintäänkin viikoittain: työn alla on aina jotain korjausompeluita, ikuisuusprojekteiksi venyneitä neuletöitä sekä tietysti kirjontaa. Valitettavasi sitkeä influenssa piti minut poissa pelistä parin viime viikon ajan, mutta nyt olo alkaa helpottaa ja pääsen esittelemään viimeisimpiä töitäni.
 

Siskoni, jolle olen tehnyt paljon erilaisia kodintekstiilejä aiemminkin, "tilasi" minulta uudet sohvatyynyt ostettuaan kevääksi vaaleammat verhot olohuoneeseensa. Käytännössä projekti eteni niin, että tongimme ensin kangasvarastoni läpi ja mietimme, minkä väriset ja tyyliset tyynyt verhoihin sopisi. Vallilan Laulu -verhoissa on sekä voimakasta turkoosia että hennompia sävyjä kuten beigeä ja vaaleanpunaista, joten päädyimme ostamaan uudet tyynykankaat verhon sävyjen perusteella. Koska sopivan kirjavaa kangasta ei löytynyt valmiina, suunnittelimme yksinkertaisen kirjontakuvion, joka kirjottiin parilla eri värillä kahdelle eriväriselle kankaalle.


Kirjontakuvion teimme yksinkertaisesta clip art-kuviosta 5D Design Creator -ohjelmalla. Teimme kaksi eri versiota: toisessa ääriviivojen lisäksi kirjottiin täyttötikkejä parilla värillä, ja toisessa tehtiin vain ääriviivat. Kehän koko oli 260x200mm.
Kirjonnan värit valittiin verhokankaan mukaan. Vaikka hempeä vaaleanpunainen ei ole minun eikä siskonikaan lempiväri, se sopi turkoosin pariksi yllättävän hyvin, ja kokonaisuudesta tuli mielestämme onnistunut.  Kirjoimme yksivärisiä kuvioita turkoosille kankaalle kaksi melkein päällekkäin, ja vaaleammalle kankaalle saman kuvion erivärisillä täyttötikeillä. Teimme yhteensä neljä tyynyä, joista kahdet tehtiin peilikuviksi, jotta tyynyt voisi asettaa sohvalle niin, että korret kääntyvät kohti sohvan keskustaa. 


Siskoni olohuoneessa on uusien, turkoosien verhojen lisäksi iso maailmankartta, jonka värit sopivat hyvin yhteen niin verhojen kuin tietty tyynyjenkin kanssa. Kokonaisuus on tummasta sohvasta huolimatta nyt melko valoisa ja hieman värikkäämpi kuin ennen, joten projekti oli onnistunut. Mikäli vanha kaava toteutuu, pääsen suunnittelemaan ja tekemään tähän tilaan uudet tyynyt ja/tai verhot taas syksyllä, mutta siihen asti nautitaan näistä väreistä.

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit verhot! Ja tyynyt sopivat tilaan loistavasti. Onko sohvalla myös tyynyjen värinen viltti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siskoni oli tosiaan lavastanut kuvaan turkoosin viltinkin, joka taisi aiemmin olla jossain toisessa huoneessa, mutta sopii tuonne nyt tosi hyvin.

      Poista