keskiviikko 19. helmikuuta 2014

VintageaEn ole ikinä ollut mikään erityinen vintage-fani, mutta nähtyäni tämän kuviokokoelman Tikatassa, olin myyty. Husqvarna Vikingin Vintage Postcard on kokoelma erilaisia postimerkkejä ja -leimoja, sekä muita vintagehenkisiä kuvioita kirjeisiin ja postiin liittyen. Lähden talvilomalle lyhyelle mökkireissulle, joten päätin heti tehdä jotain viemistä näitä kuvioita hyödyntäen. Kangas- ja käsityötarvikevarastoni alkaa olla jo huolestuttavan laaja: löydän jatkuvasti sellaisia kankaita, joita en edes muista omistavani, ja ne siis lojuvat turhaan käyttämättöminä hyvinkin pitkään. Nämä kuviot mielessä vastaani tuli hieman säkkikangasta muistuttavaa pellavaa reilu pala, ja päätin tehdä siitä parit tyynyt.


Valitsin sopivat kuviot kokoelmasta, ja tein osoitteet 5D -ohjelmalla. Fonteiksi valitsin käsinkirjoitusta muistuttavat kaunofontit. Käytän kirjonnassa useimmiten Gütermann SULKY -viskoosikirjontalankoja, mutta hankin näitä kuvioita varten saman valmistajan puuvillakirjontalankaa, Cotton 30. Lanka on hieman paksumpaa ja mattapintaisempaa kuin viskoosi, joten se sopi näihin teksteihin ja leimoihin erittäin hyvin.


Tyynyliinan koko on noin 40x50cm, joten tein kirjonnat useammassa erässä. Käytin suurinta kehää, kokoa 260x200mm. 


Kokoelmassa oli valmiiksi yhdisteltyjä kokonaisuuksia, mutta järjestelin postimerkkejä ja leimoja itsekin sopiviksi kokonaisuuksiksi. Kuviot ovat mielestäni todella hyvännäköisiä, vaikkakin melko yksinkertaisia. Tein kirjonnat yksivärisinä, tummanruskealla.Ompelin lopuksi tyynyjen lyhyisiin sivuihin vetoketjut. Käytän yleensä piilovetoketjuja, mutta nyt löysin Tikatan alesta juuri sopivan värisiä leninkiketjuja, ja vielä oikean pituisina.Valmiista tyynyistä tuli ehdottomasti yhdet mieluisimmista töistäni. Mattapintainen lanka sopi pellavalle kuin nappi silmään, ja kokonaisuuksista ei tullut mielestäni "liian söpöt". Jemmoistani löytyneet sisätyynyt olivat hieman väärän kokoiset, mutta eiköhän niihin löydy sopivammat täytteet tai nuo vanhat asetu käytössä. 4 kommenttia:

 1. Hienot tyynyt. Minulla on myös tuo kirjontasetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Minkälaisia töitä olet itse tehnyt noilla kuvioilla?

   Poista
  2. En vielä paljo mitään. Mutta suunnitelmissa on valkoisten verhojen koristelu jotenkin käyttäen kuvioita, yhdistellen yms. Tyynytkin olisi ajatuksissa. Olen myös kirjonut yhteen tilkkupeittoaihioon tuosta setistä kuvioita. Se on vielä kesken.

   Poista
  3. Kuulostaa kivalta, nuo kuviot kyllä sopivat niin moneen paikkaan. Ihastuin käsityöristeilyllä tilkkutöihin niin, että saatanpa itsekin kokeilla ideaasi yhdistää vintage-kuvioita tilkkuihin...

   Poista