maanantai 27. tammikuuta 2014

Uuteen kotiin

Lontoon-siskoni muutti miehensä kanssa vuodenvaihteessa Englannin maaseudulle. Koska hän ei tullut jouluksi Suomeen, vietimme perheeni kanssa uusintajoulua tammikuussa hänen viettäessään täällä lyhyen loman, ja äitini lupasi heille joululahjaksi toivomiaan tekstiilejä uuteen kotiinsa. Alennusmyynneissä kiertelyn jälkeen päädyimme tekemään itse heillä jo oleville vieraspatjoille ja -peitoille irtopäälliset, ja suuntasimme kangasostoksille.Koska kodin värimaailma saattaa muuttua, väreiksi siskoni valitsi harmaat, kaksi eri sävyä. Kangas oli melko ohutta, mutta todella kestävää (mm. home- ja värinkesto) verhoilukangasta. Hän oli vielä saanut joululahjaksi upean Union Jack -torkkupeiton, joten värit sopivat siihen todella hyvin. Alunperin äitini lupasi ommella päälliset, mutta loppujen lopuksi teimme lattiatyynyt siskoni kanssa ja patjanpäälliset äitini kanssa. 
Kankaat huoliteltiin saumurilla, ja ommeltiin paksummalla polyesterlangalla kestävyden vuoksi. Vieraspatjat taittuvat kolmeen osaan rahiksi, joten päällisten mitat olivat noin 65x65x30cm. Haasteen työhön toi se, ettemme tietenkään päässeet testailemaan päällisiä rahien päälle, mutta mitat pitivät melko hyvin paikkaansa. Vieraspeitoille ommeltiin isot tyynyliinat, mitat noin 65x70cm.
Jotta rahien päällisten käsittely olisi mitenkään mahdollista, ompelimme päällisiin pitkän vetoketjun, joka ulotttui kolmelle sivulle. Näin päälliset saa siististi auki, ja rahin vain pudotettua sisälle. Kankaat hankittiin torstaina ja päällisten piti lähteä siskoni mukaan jo sunnuntaina, joten emme ehtineet tilaamaan määrämittaisia vetoketjuja, mutta onneksi Tikatasta saa paria vahvuutta metrivetoketjua. 6mm spiraaliketjua upposi päällisiin melkein kaksi metriä kumpaankin rahiin, joten tulipa kerrattua vetoketjun ompelua..Kuvista huomaa, että rahin päällinen olisi voinut olla hieman napakampi, mutta emme uskaltaneet tehdä muuta kuin noudattaa rahin netistä tarkistamiamme mittoja. Eiköhän päälliset asetu kunnon silityksellä ja käytöllä. Vieraspeittojen koosta ei myöskään ollut varmuutta, mutta niille ommellut tyynyliinat olivat hyvinkin sopivat, ja kuvista päätellen näyttävät sopivan uuteen kotiin hienosti. Täytyykin suunnitella matkaa ihastelemaan päällisiä ihan paikan päälle! 

2 kommenttia:

  1. Hyvin ovat toimineet, kiitos! Ei taideta tarvita sohvaa laisinkaan. Silityslaudankin hankin vihdoin viikonloppuna ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä, kunnon silitys tekee aina ihmeitä :)

      Poista