tiistai 28. tammikuuta 2014

Vauvalle

Osallistuin viikonloppuna ensimmäistä kertaa elämässäni baby showereihin. Hyvä ystäväni, jonka upeita häitä vietettiin pari kesää sitten, saa esikoisensa noin kuukauden päästä, joten juhlien ajankohta oli valittu melko turvallisen etäisyyden päähän synnytyksestä. Tuleva kummitäti ja tädit, jotka vastasivat juhlien järjestelyistä, olivat mm. koristelleet tilan hauskoilla ilmapalloilla sekä tehneet jättimäisen vaippakakun. Oikea kakku oli upea Juustokakkutehtaalta tilattu täytekakku. Juhlat olivat todella hauskat ja oli hienoa päästä tapaamaan ystäviäni, vielä ennen vauvan syntymää.Tuleva äiti oli esittänyt toiveen harsoista, joita ei varmasti voi pienen vauvan kanssa olla liikaa. Halusin tehdä jotain vauvalle itse, joten päädyin hankkimaan harsokangasta metritavarana ja ompelemaan siitä sopivia paloja. Varsinkin, kun valmiina näkemäni harsot olivat hyvinkin kirjavia, ajattelin valkoisten harsojen sopivan mihin tahansa muihin väreihin.

Harsokangas oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten noudatin kangaskaupasta saamiani ohjeita kankaan huolellisesta kutistamisesta. Yleensä vain höyrytän kutistamista vaativat kankaat, mutta nämä kastelin kunnolla ja annoin kuivaa yön yli. Harso oli aikamoista ommeltavaa, sen nimensämukaisen harsomaisuuden takia, mutta yläsyötöllä ompeleista tuli siistit. Käytin pitkästä aikaa nuppineulojakin ommellessani, jotta valmiiksi silittämäni päärmeet pysyivät edes jotenkin kohdillaan. Etenin myös poikkeuksellisesti niin, että ompelin kankaan pitkät sivut valmiiksi, ennen kuin leikkasin kappaleet valmiiksi, jottei reunat rispaantuisi niin paljoa. Onneksi harson ruudutus auttoi leikkaamaan kappaleet suoriksi, sillä muuten niiden ompelu olisi ollut todella hankalaa.Valmiiden harsojen mitoiksi tuli noin 80x80cm, ja tein harsoja neljä kappaletta. Koska harsoihin ei ollut mielekästä tehdä mitään koristeluja, päädyin tekemään harsoille kirjotun pakkauksen. Hieman jahkailtuani päädyin kirjomaan puuvillakankaasta leveän "nauhan", jolla niputin harsot yhteen.

Vauvan nimi on vielä yllätys, joten nimikointi tuli perheen sukunimen mukaan. Koko nimi olisi ollut aika kookas, joten päätin kerrankin kirjoa vain yhden, koristeellisemman kirjaimen. Selailtuani 5D Suite- ohjelman koristeellisia fontteja, joita tulee tosiaan harvemmin käytettyä pitkien nimien vuoksi, valitsin Floral Diamond UCMB 50-80mm -fontin. Käytin kirjonnassa petite -kehää, jonka koko on 80x80mm, joten kirjaimen kooksi tuli 70mm. Tikkejä kuviossa oli yli 3000, mutta yhdellä värillä se valmistui nopeasti. Tein kirjonnan keskelle kaistaletta, jonka lopuksi ompelin lenkiksi, ja pudotin taitellut harsot sen sisälle.Paketista tuli mielestäni hyvännäköinen, ja ystäväni ilahtui tarpeellisesta lahjasta. Nyt jännätään vielä kuukauden verran vauvan syntymää ja tietty nimeä. Juhlissa arvuuteltiinkin mm. vauvan syntymämittoja ja -päivää, joten saapa nähdä kenen veikkaus osuu lähimmäksi oikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti