keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Bzzz

Äitini tuli käymään vapaapäivänäni, suunnitelmissamme ommella ja kirjoa "jotain kivaa". Koska ystävänpäivä lähestyy, mietimme jotain siihen liittyvää. Vanhempani ovat menossa lapsenvahdeiksi pienelle sukulaistytölleni juuri ystävänpäivänä, joten päätimme tehdä hänelle jotain käytännöllistä. Ruut on innokas ruoanlaittaja ja leipoja, joten essulle on varmasti käyttöä. Siinä ei myöskään ole niin tarkkaa mittojen kanssa, joskin essustamme taisi tulla aika iso...

Suunnittelimme ensin kuviota melko pitkään. Selattuamme erilaisia kuvioita läpi, päädyimme 5D Suitesta löytyviin kimalaisiin ja kukkapenkkiin. Koska halusimme kuviosta melko ison, täytimme 260x200mm kehän leveyden kokonaan. Kukkapenkin mallikerta oli hieman liian iso mahtuakseen kehälle kolmesti, joten poistimme yhdestä kukkakuviosta osan Edit- välilehdellä. Kimalaisesta poistin samalla tavalla "Bzz" -tekstin, sillä käänsimme kimalaisia eri suuntiin.
Essun alareunaan tulevan isomman koristelun lisäksi essun yläreunaan teimme nimikoinnin "Disney"- fontilla, eli 5D:n Swirl B 25-55mm. Kimalainen on sama kuin isossa kuviossa.


Vaikka yhdistelimme ja vaihdoimme värejä jo 5D -ohjelmassa, kuviosta tuli monivärisin, mitä olen tähän asti kirjonut. Kuviossa taisi olla yhteensä jopa 11 väriä, ja värien osittaisen päällekkäisyyden takia jopa 33 värinvaihtoa!


Olen aikasemminkin maininnut, miten koneen kirjoessa isoja värialueita voi tehdä "jotain muuta". Tällä kertaa odotellessani värinvaihtoja paikkasin siskon poikaystävälle pari paitaa, joista hän oli onnistunut repimään kyynärpäät rikki.
Essu tehtiin napakasta puuvillakankaasta, joten sen huolitteluun riitti kapea vinonauha. Nauhalla saatiin myös lisää väriä muuten melko tummaan essuun.Jotta essua voisi käyttää mahdollisimman pitkään, teimme siihen sekä pääntielle että vyötärölle säädettävät nauhat. Jemmoistani löytyi muovisolkia, joilla teimme tavalliseen matonkanttausnauhaan kiristimet. Valmiista essusta tuli mielestämme todella upea! Kirkkaat valot paljastavat, että essu täytyy vielä silittää kunnolla ennen paketointia, mutta kaiken kaikkiaan essu onnistui todella hyvin. Vaikka aluksi ajattelimme tekevämme päivän aikana paljon muutakin, essuun upposi hurjasti aikaa ja se onkin varmaan suuritöisin kirjonta, mitä olen ikinä tehnyt (huomioonottaen kirjonta-ajan, langanvaihdot sekä lopullisen ompelutyön). Säätövaralla essu on kuitenkin toivottavasti pitkään käytössä, ja tärkeintä on, että neiti itse pitäisi essusta.


2 kommenttia:

  1. Kiva essu ja varmasti saajalle mieluinen :)

    VastaaPoista
  2. Ainakin vanhempansa ja muu suku on tykästynyt tähän, toivottavasti neitikin tykkää käyttää essua tarpeen tullen :)

    VastaaPoista