tiistai 31. joulukuuta 2013

Kohti uutta vuotta

Perheeni antamien löylypussien sekä joulusukkien lisäksi en tänä vuonna tehnyt kovinkaan montaa joululahjaa itse. Perinteitä kunnioittaen yksi käsityö meni kuitenkin lahjakortiksi, nimittäin lupasin äidilleni ompelevani hänelle lomani aikana jonkin hänen toivomansa vaatteen. 


Eniten tein veteenliukenevalle kalvolle kirjottuja pitsikuvioita, ja jälleen kerran en voi kuin kehua Inspiran Aqua Magic -tukimateriaalia. Aqua Magic on kuitumaista, vaikka se liukenee veteen, joten siihen on helppo kirjoa suuriakin tikkimääriä, eikä tarvitse pelätä sen repeytyvän. Se myös liukenee veteen todella nopeasti ja helposti. Kuviot olivat pääsääntöisesti Husqvarna Vikingin Christmas Lace II -kokoelmasta. Valmiita koristeita oli niin ovikranssissamme, lahjakortissa sekä joulukattauksessa.
Ompelun ja kirjonnan lisäksi askartelin muutamia "snow globe" -joulukoristeita perheelleni. Purkit olivat vanhoja pilttipurkkeja, joiden kannet maalasin emalimaalilla ja sisälle tuli askartelukiillettä, tislattua vettä sekä glyseriiniä (jotta hileet eivät laskeudu niin nopeasti). Sisälle laitoin erilaisia muovihahmoja ja lisäksi laminoin muutamiin kuvia lemmikki-chinchilloistani, toinen kun oli viime vuonna poseerannut puinen joulupaketti kädessään.


Välipäivinä tein äitini kanssa pitkästä aikaa mosaiikkeja. Viime kesänä suunnittelimme mökkimme eteiseen pöytätasoa, ja nyt parin päivän aikana saimmekin sen valmiiksi. Saumaus puuttuu vielä, kunnes pääsemme ostamaan sopivan sävyistä saumalaastia. Jouluhaueksi nimeämämme työ oli hauska projekti kahdelle, sillä käytimme erikokoisia ja muotoisia paloja, ja sitä pystyi tekemään kumpikin eri puolilta pöytää.


Tänään tein vielä illan rientoihini tupaantuliaispaketiksi käsipyyhkeen. Aiemmin käytössäni olleessa Pfaffin creative performancessa oli hienoja ilotulitusta muistuttavia kirjontakuvioita, ja halusin kokeilla sellaista froteelle. Vaihdoin kuvion kokoa petite-kehälle 80x80mm sopivaksi sekä muutin värit hieman hillitymmiksi. Vähensin myös värejä "vain" kahdeksaan.

Nyt pakkaan pyyhepaketin ja kylmän kuohuviinin mukaani ja lähden juhlistamaan niin mennyttä kuin alkavaakin vuotta. Oikein hyvää uutta vuotta 2014 teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti