tiistai 24. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!

Tänä vuonna joulun käsityöni tulevat esille tänne blogiin vasta näin aattona, koska valtaosa paketeista valmistui vasta eilen yöllä.. Opiskelut ja työt pitivät minua kiireisenä niin, että aloitin kirjonnan ja ompelutyöt vasta perjantai-iltana, joten voitte uskoa, että tiukille meni saada toivotut jutut valmiiksi. Esittelen valmiita töitä joulun välipäivinä tarkemmin, mutta tässä muutamia kuvia perheeni joulusta.

Ensimmäiseksi perjantain ja lauantain välisenä yönä tein uuden kuusenalusliinan. Olen ostanut tummansinistä villakangasta omaa takkia varten jo vuosia sitten, mutta totesin sen soveltuvan hyvin tähään tarkoitukseen, joten takkikangas pääsi viimein järkevään käyttöön. Pyöreän liinan halkaisija oli n. 140cm, ja kirjoin reunaan Grand Endless Holiday -kokoelmasta lumihiutaleita. Kuvio on pieni suhteessa liinan kokoon, mutta näyttää luonnossa ihan kivalta. 


Samasta kankaasta tein koko perheelleni joulusukat.  Meillä tytöillä on ollut omat joulusukat jo pienestä saakka, ja niihin on aina aattoaamuna ilmestynyt jokin pieni paketti. Siskoni poikaystävä oli melko närkästynyt joitain vuosia sitten, kun hänelle ei ollut omaa sukkaa, joten askartelin silloin nopeasti kotoa löytyneistä tilkuista pienen sukantekeleen. Nyt jokaiselle langolle (tai toivottavasti tulevalle sellaiselle) on oma nimikoitu sukka! Isi teki vielä eilen yöllä koukkurivin, jossa sukat nyt roikkuvat. Sukissa on metallivahvisteinen reikä takana, josta sukat roikkuvat.


Pakettien päälle kirjoin veteenliukenevalle kalvolle hauskoja joulupalloja ja -kuusia. Kuviot ovat uudesta Christmas Lace II -kokoelmasta. 
 

Ristipistokäkiä esittelin jo aiemmin, mutta niistä valmistui siis perheeni antamiksi joululahjoiksi löylytuoksuja. Pellavapussien sisälle tuli kuivattuja koivunlehtiä, ja pussi antaa löylyvedessä hyvän tuoksun saunaan.


Nyt lähden kattamaan joulupöytää ja nauttimaan jouluherkuista perheeni kanssa. Oikein hyvää joulua teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti