torstai 2. toukokuuta 2013

MessukuulumisiaViikonloppuna Helsingin Messukeskus täyttyi kädentaitajista, lemmikeistä ja lapsista. Samaan aikaan järjestettiin siis useammat messut, ja Tikata oli maahantuoja VSM Finland Oy:n osastolla Kädentaito-messuilla esittelemässä ja myymässä Pfaff, Husqvarna Viking sekä Singer ompelukoneita, saumureita sekä kirjovia ompelukoneita. Lisäksi osastolla järjestettiin työpaja, jossa halukkaat pääsivät ompelemaan itselleen kenkäpussin.


Itse olin töissä messuilla lauantain, ja pääsisinkin esittelemään muun muassa Pfaffin creative performance -kirjontakonetta monelle messuvieraalle. Performancehan on minulla itsellänikin käytössä, kiitos Pfaffin maahantuojan. Kirjontakoneet herättävät aina paljon kiinnostusta, ja monella käsityöläisellä onkin haaveena saada sellainen työhuoneeseensa.


Samalla osastolla oli useampia kauppiaita eri puolilta Suomea, ja lisäksi kirjontakoneita oli esittelemässä monelle blogimaailmaa seuraavalle tuttu käsityöläinen, Wilhelmiina Halme. Wilhelmiina kirjoittaa mm. Kaunista kirjontaa -blogia, jossa hän esittelee upeita käsitöitään ja Husqvarna Vikingin Designer Ruby deLuxe- kirjontakonettaan. Olenkin lukenut hänen blogejaan jo pidemmän aikaa ja ihastellut hänen upeita tilkkupeittoja ja kodintekstiilejä, joten oli todella mukavaa tavata blogista tuttu ihminen ihan henkilökohtaisesti. Tilkkutyöt ovat alkaneet kiinnostaa minua viime aikoina entistä enemmän, joten täytynee kysellä Wilhelmiinalta vinkkejä jos ryhdyn sellaiseen projektiin! Häneltä on ilmestymässä vielä tämän kevään aikana kirja, josta voi lukea lisää hänen käsitöistään.

Pfaff Blocks of Symmetry 461
Halusin laittaa messuille jonkin vaatteen, jonka olen tehnyt ja koristellut itse, ja päädyinkin tekemään vielä perjantai-iltana jemmoistani löytyneestä neuloksesta yksinkertaisen tunikan. Koska tiesin pääseväni esittelemään kirjovia ompelukoneita, tein tunikaan kirjomalla pienen yksityiskohdan, koristellun päällitaskun. Kuvioksi valitsin Pfaffin uudesta kuviokokoelmasta "Blocks of Symmetry" pienen kuvion, josta poistin 5D -ohjelmalla hieman taustatikkejä sekä muutin kuvan yksiväriseksi.

Kuvion värit näkyvät Design- välilehdellä

Edit- välilehdellä poistin mustat taustatikit, ja otin kuviosta Select-työkalulla kopion
Avasin kopion taas Desing- välilehdellä, ja yhdistin kaikki värit yhdeksi
Tämän kuviokokoelman malleista saa koottua suuriakin pintoja, sillä kuvioiden mitat on tehty sopimaan hyvin yhteen. Kirjoinkin messulla muutaman kuvioista valkoiselle kankaalle, ja ajatus on, että voin hyödyntää nämä mallit jonkinlaisessa tilkkutyössä.

Tunikaan otin mallia vanhasta neulepaidastani, hihan kaavan piirsin suoraan kankaalle noin-mittojen mukaan. Huolittelin vielä tunikan hihansuut samanvärisellä satiininauhalla kuin jolla tein kirjonnan. 

Hiha piirrettynä suoraan neulokselle
Helman huolittelin samasta kankaasta leikatulla kaitaleella


Käytin piilo-ommeljalkaa apuna päällitikkauksissa

Taskun kirjonta, kehän koko 120x120mm
Valmis tunika sovitusnuken päällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti