maanantai 6. toukokuuta 2013

Kevään ensimmäiset kimalaiset

Minulle varma merkki kevään saapumisesta on se, kun parvekkeelta alkaa kuulua naputtava ääni: kimalainen yrittää tulla lasin läpi, ja lopulta se täytyy hätistellä vapauteen. Nämä pörriäiset ovat kuitenkin mielestäni aika symppiksiä otuksia, joten innostuin kirjomaan niitä kaitaliinaan. 


Pfaffin kuviokokoelmasta 387 Magnificent Florals löytyy upeita, isoja kukan osia, joista voi itse koota haluamansa kuvion. Kimalaiset olivat valmiina, mutta sommittelin niitä kehälle useamman.


Kirjoin kimalaiset valmiiseen kaitaliinaan, jonka mitat olivat 40x150cm. Sinivalkoiseen liinaan ei olisi oikein voinut kirjoa mitään kovin samanväristä tai pientä kuviota, joten nämä kuviot sopivat siihen mielestäni hyvin kokonsa ja värinsä puolesta. Kimalaisissa oli yhteensä viittä eri väriä. Kirjoin kuviot liinan toiseen päähän, ja mahdollisesti teen vielä toiseenkin päähän muutaman pörriäisen. Käytin tavallista kehää, koko 360x200mm, irtirevittävää tukikuitua sekä sprayliimaa, jolla kiinnitin liinan kehälle. Harsin myös liinan kiinni tukikuituun.Nämä pörriäiset päätyivät äidilleni, joka oli seuranani kirjomassa niitä. Liina löytänee paikkansa joko lapsuudenkotini terassilta tai mökiltämme, jonne itsekin suuntaan helatorstain viettoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti