sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivähortensia

Äitini on jo vuosien ajan saanut äitienpäivänä lahjaksi ison hortensian. Tänä vuonna lähdimme äitienpäiväviikonlopuksi mökillemme, joten kukan kuljettaminen mökille huomaamattomasti olisi ollut mahdotonta. Vaikka äitini yllättyisikin varmasti enemmän, jos hän ei saisi äitienpäivänä hortensiaa, halusin keksiä jonkin tavan jatkaa perinnettämme.

 
Löysin sattumalta Husqvarna Vikingin nettisivuilta jo jokin aika sitten ilmaisen hortensia- kirjontakuvion, ja mieleeni tuli heti äitienpäivä. Onneksi muistini ei pettänyt minua tällä kertaa, sillä vaikken ollut heti tallentanut kirjontakuviota, muistin sen vielä alkuviikosta ja ehdin tekemään siitä lahjan äidilleni. Koska äitini ehdoton lempiväri on (tumman)sininen, valitsemamme hortensiakin on ollut usein joko sinertävä tai valkoinen. Vaihdoin siis kuvion värit 5D -ohjelmalla ennen kirjontaa.
 

 

Kuviossa oli viisi väriä ja lähes 40 tuhatta tikkiä. Kehän koko oli 240x150mm. Kuvio oli siis melko iso, mutta kone nakutti isoja värialueita hyvin itsenäisesti, joten tein muuta kuuloetäisyydellä koneesta. Tapoihin hieman kangistuneena päädyin tekemään kuviosta koristetyynyn, sillä äitini mielestä tyynyjä ei voi olla koskaan liikaa, ja minun piti saada pakattua lahja mukaani mökillemme. Tyynyn sainkin jemmattua tavaroideni sekaan niin, ettei yllätys paljastanut ennen sunnuntaita.


Vaikka itse sanonkin, kuvion väreistä tuli mielestäni todella upeat. Käytin Gütermann SULKY Rayon 40 -kirjontalankoja, ja nuo sinisen sävyt sopivat todella hyvin kuvioon. Vaikken itse niin välitä kukkakuoseista, aion ehdottomasti käyttää tuota väriyhdistelmää jossain muussa omaan käyttööni tulevassa kirjonnassa.


Ompelin tyynyyn tummansinisestä puuvillakankaasta "kehykset" sekä taustan. Sivuun tuli piilovetoketju. Valmiin tyynyn mitoiksi tuli 40x40cm.Äidiltäni olen perinyt tavan tehdä asioita usein hieman viime tingassa ja valvoen aamuun asti hirveän huudon kanssa, kunnes kaikki on valmista. Hän on kuitenkin se henkilö, joka edelleen tulee pyytäessäni avuksi missä vain asiassa ja mihin tahansa kellonaikaan, ja ompelu- ja kirjontatöissäni hän onkin ollut usein korvaamaton apu. Moni vaate olisi jäänyt sovittamatta, jos äiti ei olisi ollut paikalla laittamassa nuppineuloja ja merkintöjä pyytämääni kohtaan. Jos en riittävän usein muista kiittää saamastani avusta, niin esitän sen vielä tässä: kiitos äiti ja hyvää äitienpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti