perjantai 12. huhtikuuta 2013

Ympyränompeluohjain

Pfaffilta on ilmestynyt todella hauska uutuustuote, ympyränompeluohjain. Nimensä mukaisesti sen avulla saa helposti ommeltua ympyröitä, sekä lisäksi neljä- tai kuusilehtisiä kukkia. Ohjain kiinnitetään ompelukoneen pistolevyyn ilman ruuveja, ja sen käyttäminen oli todella yksinkertaista! Paketin mukana tulee selkeät ohjeet, sekä ympyränompeluohjaimen käyttöön on myös ohjevideo.


Ohjaimen avulla voi ommella erilaisia koristeompeleita haluamaansa muotoon, ja itse kokeilin sitä applikaatioiden tekemiseen. Käytin materiaalina napakkaa markiisikangasta sekä ohuempaa, värikästä puuvillakangasta. Ohjeen mukaan kangas tulisi tukea esimerkiksi revittävällä tukikuidulla, mutta markiisi oli niin paksua, että käytin sitä sellaisenaan.Ohjain napsautetaan kiinni pistolevyssä oleviin pieniin reikiin. Metallisessa levyssä on kiinni muovinen säädin, jonka avulla valitaan haluttu ympyrän halkaisija. Tein kokeiluuni, koristetyynynpäälliseen, isoimman mahdollisen nelilehtisen kukan.Paketissa tulee kutakin kuviota (ympyrä tai kukat) varten muovinen malline, jonka avulla kankaaseen tehdään merkinnät. Koska kankaani oli tumma, käytin valkoista liitukynää. Ompelun aikana kangas liikkuu melkolailla itsestään, mutta merkkejä käytetään apuna siinä, mistä kohtaa kangas kiinnitetään nupilla ympyränompeluohjaimeen.

Ompelin ensin tumman pohjakankaan päälle värikkäämmän applikaatiokankaan suoralla tikillä, ja leikkasin ylimääräiset osat pois. Merkitsin tässä vaiheessa vielä uudelleen tummaan kankaaseen kohdistusmerkit, joiden avulla tikkasin applikaation reunat leveällä siksakilla. 
Ohjaimen käyttö oli todella helppoa ja nopeaa, sillä kankaaseen ei tarvinnut mittailla tai piirtää muuta kuin pienet merkit, ja nekin mallineen avulla. Ohjaimen avulla saa tehtyä helposti monta samanlaista kuvioita, ja aionkin tehdä sarjassa näitä tyynyjä enemmänkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti