torstai 31. tammikuuta 2013

Vanhasta uutta

Olen huono ostamaan mitään kirpputoreilta: kyse ei suinkaan ole siitä, etten huolisi jonkun vanhaa, vaan en ole koskaan oppinut kiertämään kirpputoreja riittävästi ja siten löytämään mitään kunnon helmiä. Kadehdin ystäviäni, jotka tekevät upeita löytöjä lähes ilmaiseksi, mutta lohduttaudun (aina välillä...) sillä, että osaan itse tehdä paljon erilaisia vaatteita, ainakin korjauksia.

Lähimmäs kirpputorikokemusta pääsin vuoden lopulla vanhempieni vaatehuoneessa, josta karsittiin vuosien käyttämättömiä ja vanhoja vaatteita. Olin pitkään etsinyt itselleni palmikkokuvioitua neulemekkoa tai -tunikaa, mutta eipä ollut tullut sopivaa vastaan. Olin kerrankin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sillä nappasin poisheitettävien laatikosta isäni vanhan tummansinisen neuleen, joka oli juuri etsimääni materiaalia: palmikoitua neuletta, tässä tapauksessa puuvillaa. Neule oli jo melko vanha ja venynyt, mutta paita oli melko laadukas ja siten muokattavissa uudeksi vaatteeksi.


Leikkasin aluksi neuleesta hihat irti, jotta pääsin kaventamaan paitaa (kuten kuvasta näkyy, venähtäneessä neuleessa oli kavennusvaraa melko reilusti). Tämän tuunauksen tein saumurilla, sillä neule oli niin harvaa, että ompelu ja huolittelu erikseen olisi ollut todella hankalaa. Nuppineulatkin hävisivät materiaaliin koko ajan, joten aluksi huristelin saumurilla melkoisella tuurilla. Kun paita oli saanut muuten muotoa, kiinnitin hihat ja ryhdyin kaventamaan niitä yhdessä sivusaumojen kanssa.
 

Neuleen pääntie oli sopiva sellaisenaan, samoin helma, joten tämä tuunaus oli kyllä naurettavan helppo. Siksi ihmettelenkin, miksi tuo roikkui työhuoneessani keskeneräisenä muutaman kuukauden.. Koska halusin valmiiseen tunikaan jotain "uutta" tai hieman erilaista ilmettä, lisäsin siihen nahkaiset kyynärpääpaikat. Ruskeissa nahkapaikoissa oli onneksi valmiit reiät ompelua varten, joten sekin sujui melko kivuttomasti. Laitoin hihojen sisään varuiksi rullatut mainoslehdet, jotta en olisi ommellut hihoja umpeen paikan kohdalta. Neuleesta tuli juuri sellainen kuin olin toivonut, ja se on todella mukava päällä. Olen usein melko laiska pukeutuja, joten paksu neule, jonka alle ei tarvitse mitään erikoista, sopii tyyliini erittäin hyvin. Tästä tulee varmasti yksi lempivaatteistani, ja kerrankin sain sellaisen todella edullisesti. Täytynee vierailla isin vaatekätköillä useamminkin..


1 kommentti:

  1. Wau! Kaunista ja ammattitaitoista jälkeä ja sangen ekologistakin, jee! :)

    VastaaPoista