keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Valmiita töitä metsästämässäPääsen tulevana viikonloppuna kertomaan käsityöharrastuksestani ja blogistani Pfaffin kirjontakonekoulutukseen Tampereelle. Tarkoituksena on ottaa mukaan tekemiäni kirjontoja ja muita käsitöitä, mutta miettiessäni mitä pakkaan mukaan huomasin, että valtaosa blogissanikin esittelemistä töistä ovat olleet muille tehtyjä. Muutamaa vaatetta lukuunottamatta minulla ei ole kotonani yhtään kirjottua työtä! Lähes kaikki kodintekstiilit (verhot, tyynyt jne.) ovat kyllä itse ompelemiani, mutta ainakin viimeisimmät brodeeraukseni ovat menneet lahjoiksi.

Tätini täytti pari viikkoa sitten vuosia, jonka johdosta kävimme hänen luonaan yllätysvierailulla. Selasin performancen kirjontakuviokokoelmaa ja yritin miettiä, mitä voisin tehdä viemiseksi melko nopeasti. Varastoistani löytyy aina muutamia vetoketjuja ja paljon kankaita, joten tein hänelle lahjaksi koristetyynyn. Kokoelmasta löytynyt kuvio sopi mielestäni hyvin hänen asuntonsa tyyliin, ja värimaailmaa muutin hieman alkuperäisestä. Tein värienvaihdot 5D -ohjelmalla, jotta kirjoessa en joudu miettimään uudelleen, mitä värejä olin ajatellut mihinkin kohtaan.

Kuvio 418 Deluxe Needle Effects -kokoelmasta

Kuvion jekkuna oli käyttää tietyissä kohdissa siipineulaa. Siipineulassa on nimensä mukaisesti pienet siivekkeet neulan molemmin puolin, joten se tekee ommellessa reiän kankaaseen. Olen käyttänyt siipineulaa aiemmin esimerkiksi pellavaisiin koristetyynyihin, joten nyt oli hauska nähdä, miten se toimii kirjonnassa. Tyynyn ruskeat tikkaukset on tehty siipineulalla, ja niistä tuli mielestäni hienonnäköiset. 
Valmis tyyny sai ilahtuneen vastaanoton, ja se sopikin hyvin sohvan nurkkaan muiden tyynyjen kaveriksi. Kuviossa on yli 35 tuhatta tikkiä, joten sen tekemiseen meni enemmän aikaa kuin olin aluksi ajatellut käyttäväni tähän työhön. Siksi tyynyjä valmistui vain nyt yksi, mutta nyt on ainakin hyvä lahjaidea tallessa muita tulevia merkkipäiviä ajatellen.

Toinen tässä kuussa tekemäni lahja on hyvälle ystävälle brodeerattu pyyhe. "Hopeaselkä" -pyyhe ei ehkä ole ihan yhtä runollinen kuin ylempi koristetyyny, mutta sopi saajalleen hyvin ja päätyy varmasti kovaan käyttöön saunailloissa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti