sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Koulutuksia ja uutuuksia

Pääsin osallistumaan kuun alussa Pfaffin maahantuojan järjestämään kirjontakoulutusviikonloppuun. Tampereella viettämäni sunnuntaipäivä oli todella antoisa: sain kertoa blogistani sekä käsityöharrastuksestani, sekä pääsin näkemään ja hieman testailemaan uutuuksia konekirjonnassa ja ennen kaikkea tutustumaan todella taitaviin konekirjojiin. Kiitos Irenelle ja Marrulle mahdollisuudesta osallistua hienoon tapahtumaan, ja tietysti kaikille osallistujille lämpimästä vastaanotosta ja todella mukavasta päivästä!
 
 

Koulutus oli kaksipäiväinen, ja pääsin sunnuntaina näkemään, mitä kaikkea hienoa edellisenä päivänä oli syntynyt, sekä testailemaan uusia lisätarvikkeita ja materiaaleja. Nyörikirjonta oli minulle jo entuudestaan tuttua, mutta koulutuksessa sitä yhdistettiin konekirjontaan ja tehtiin hienoja pitsejä. 

 

Uusi tuttavuus oli Puffy Foam- vaahtolevy, jonka avulla kirjonnoista saadaan kolmiulotteisia. Puffy-levy laitetaan kirjottavan kankaan päälle ja kuvio kirjotaan levyn päälle. Kirjontaneula tekee tikkejä niin tiuhaan, että puffy leikkautuu kirjonnan myötä. Ylimääräiset palat puffyä nypitään tai leikataan irti valmiista työstä.


Puffy foamista tuli heti uusi suosikkini kirjonnassa, ja sainkin testattavakseni muutaman upean kuvion, jossa puffyä hyödynnetään. Työn alla onkin nyt muutamia kodintekstiilejä, joihin kirjon kohokuvioita ja tekstejä.


Kurssilla tutustuttiin myös trapunto- kirjontaan. Trapunto-tekniikassa ohut, laskeutuva kangas tuetaan vanulla, ja kirjottaessa tiheä taustatikki nostaa kirjomattomat alueet hieman koholle. Olin nähnyt trapunto-kuvioita aiemminkin, mutta vasta nyt innostuin niistä.  Kuvioista saa erinäköisiä käyttämällä joko pohjakankaan väristä kirjontalankaa, tai valitsemalla selkeästi erivärisen tikkauksen.


Testasin trapunto-kirjontaa kotonani sinisellä satiinilla, ja sinisellä kirjontalangalla. Halusin kuvion olevan melko hillitty, ja se onnistui mielestäni hyvin. Trapunto on näyttävää mutta helppoa konekirjontaa, sillä iso kuvio tehdään yhdellä lankavärillä, joten kone nakutteli hyvin pitkän aikaa yksinään.Tampereen koulutuksen lisäksi tässä kuussa Tikatassa järjestettiin kirjontapaja, jossa aiheena oli applikaatiotyöt. Illan aikana kirjottiin pyyhkeisiin kangasvahvisteisiä lenkkejä, hieman erilaisilla kuvioilla. Pfaffin tuotekouluttaja Irene oli opettamassa meitä illan aikana, ja pyyhkeistä tuli todella hienoja. Ohessa vielä muutamia kurssilaisten töitä. Kiitos Irenelle ja kaikille osallistujille onnistuneesta illasta!

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti