maanantai 21. tammikuuta 2013

Ajan tasalle

Vuodenvaihteen suunnittelematon blogitauko on venynyt, mutta nyt on aika saada loppuvuoden työt esille. Tässä siis vielä muutamia jouluksi valmistuneita ompeluitani. Ehkä mukavinta vuodenvaihteen ompeluissa oli se, että sain monena iltana apua sekä siskoiltani että äidiltäni. Liekö hyvät välineeni ja "pienet" jemmani materiaaleja syynä muiden innokkuuteen, siskot kun ovat jo oppineet tulemaan paikalle tyhjin käsin ja löytämään täältä aina kaiken tarvittavan.. 


Siskon kummeille valmistimme laudeliinan, materiaalina värjäämätön pellava. Fontiksi valitsimme vanhannäköisen "American Gothicin" 5D -ohjelmasta, koivunlehdet ovat samat kuin aiemmin tekemissäni keittiöpyyhkeissä. Laudeliina päätyi osaksi kuvan saunasettiä.


Eniten tein kirjottuja käsipyyhkeitä, sillä perheemme antoi niitä joululahjaksi muun muassa sukulaisille ja muille ystäville. Kuvioina oli joulukuusia, karkkitankoja, lumihiutaleita sekä myös persoonallisempiakin aiheita. Kaverillemme Madolle teimme nimikoidun pyyhkeen, kokoa 70 x 140cm. Kuvioksi lentäjän pyyhkeeseen tuli tietysti pieni lentokone.

Kuvaaja Kristian TuomilehtoLontoosta joulun viettoon saapunut sisko toi mukanaan kuumavesipulloja, joille valmistettiin kangaspäällysteet. Kätköistäni löytyi sopivan napakkaa, tummansinistä villakangasta, josta leikattiin pullon avulla sopivat kappaleet. Takaosa tehtiin kahdesta hieman päällekäin olevasta palasta, jotta kuumavesipullon saa pois kuorestaan. Yhdessä pullossa kehoitettiin pysymään lämpimänä ja toisessa jatkamaan kalastamista, muihin kirjottiin lumihiutaleita.


Kuvaaja Kristian Tuomilehto
Teen aika usein kavereilleni ja sukulaisilleni erilaisia ompelutöitä, tällä hetkellä eniten korjauksia. Koska perheen kesken harrastetaan usein jonkinlaista vaihtokauppaa, annoin tädilleni joululahjaksi lahjakortin käytettäväksi ompeluihini, esimerkiksi vaatteen korjaukseen tai vaikka brodeeraukseen. Lahjakortin tein kirjomalla ohuelle askarteluhuovalle, valmiina löytyneitä ompeluaiheisia pikkukuvioita hyödyntäen. Kortti onnistui mielestäni todella hyvin, ja näitä olisikin suunnitelmissa tehdä muutama varastoon. Voisi sitten aina napata siististi tehdyn lahjakortin mukaansa yllättäviin menoihin.

Kuvaaja Kristian Tuomilehto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti