sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Sashiko Style


Olen ihastellut jo pitkään Pfaffin Sashiko Style -kirjontakuviokokoelmaa (468) ja suunnitelmissani on ollut kirjoa siitä jotain - en vain ole osannut päättää, missä työssä kuviot pääsisivät oikeuksiinsa. Teen todella harvoin mallitilkkuja oikeastaan mistään käsitöistä, mutta nyt päätin testailla kuvioita pellavalle ja kokeilla, josko tilkuista heräisi sitten idea isommastakin kirjontaprojektista näillä kuvioilla. 


Vaikka kuviokokoelman mukana tulleessa esitteessä näkyi kaikki tikkikuviot, pyörittelin niitä vielä 6D Premier -ohjelmassa ja pohdin, mitkä niistä olisivat suosikkejani. Muistan nähdessäni kokoelman ensi kertaa ihastuneeni erityisesti aalto- ja viuhkakuvioihin, ja ne näyttivät edelleen todella hyviltä. Keskimmäinen kuvio on kaikessa yksinkertaisuudessaan ehkä suosikkini, mutta päätin kokeilla hieman monimutkaisempia ensin: tuosta yksinkertaisesta aallosta kun on niin helppo päätellä, miltä se näyttää kankaalla. 


En halunnut (tällä kertaa) kirjoa tyynyä, vaikka kuviot sopisivat sellaiseen hyvin, vaan tein sinisestä pellavasta noin 22x22cm tilkut ja kirjoin tikkikuviot Gütermannin viskoosikirjontalangalla, sävyllä 643. Tikkikuvioiden koko on noin 18x18cm, joten tilkkuihini jäi vielä saumanvaroja. Tikkimääriltään kuviot vaihtelivat yllättävän paljon: kuvan ensimmäisessä kuviossa tikkejä oli yli 11 000, toisessa vain noin 3400 ja kolmannessa noin 6600.Tilkuista tuli todella hienot, ja ne sopisivat vaikka tauluiksi ihan sellaisinaan. Olen kuitenkin jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni vielä joskus isomman tilkkutyön, ja nämä kokeilut vain vahvistivat kiinnostustani tilkkuiluun. Reilut tilkut olisivat varmaan melko armolliset vasta-alkajalle, vaikka aivan varmasti innostuisin kokeilemaan myös jotain pienempiä tai vaikeampiakin tilkkumalleja. Luulenpa, että näistä syntyi nyt tilkkuprojektini ensimmäiset kaksi tilkkua ja jottei suunnitelmat taas unohdu vuosiksi kuukausiksi, otan tavoitteekseni saada tilkkutyöni valmiiksi tämän kesän aikana! Vielä kun osaisin päättää, että mikä projektistani oikein tulisi, mutta eiköhän vaikkapa tilkkupeitolle löydy aina käyttöä kotoa tai mökiltä. Kesälle on jo tiedossa muitakin isoja ompelutöitä, kuten mökille sohvan päällinen, mutta tällainen tilkkutyö voi olla hauska projekti tehdä pala kerrallaan ja suunnitella työtä eteenpäin sen mukaan minkälaisia paloja milloinkin tekee mieli tehdä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti