maanantai 29. kesäkuuta 2015

Koordinaatit kuntoon

Kesän mökkikausi alkoi osaltani juhannuksena, ja sateinen viikonloppu kului muun muassa uusia tekstiilejä ommellen. Siskoni uuden saunan pukuhuoneeseen oli hankittu vuodesohva, jolle haluttiin tehdä itse sopiva päällinen.  Koska sohva oli jo viety mökille, otin ompelukoneeni mukaan ja teimme päällisen siellä, jotta sitä saatiin soviteltua ompelun edetessä.


Kankaan leveys oli noin 140cm, joten reilu 160cm leveään sohvaan (plus alavarat) piti yhdistää kaksi pituutta kangasta. Kuvion kohdistaminen vei aikaa, mutta onnistui hyvin. Meillä oli silitysrauta mukana, muttemme käyttäneet sitä välisilityksissä (villakangas käyttäytyi muuten niin hyvin), ja alemmassa kuvassa näyttää siltä, että kohdistus olisi mennyt pieleen: sauma pitää vain silittää kunnolla auki, niin kuvio jatkuu todella siististi.En raahannut kirjovaa ompelukonetta mukaan mökille, mutta siellä heräsi idea pienestä kirjontatyöstä, jonka äitini halusi päämökin eteiseen: mökin koordinaatit siististi kehystettynä. Kokeilin pitkästä aikaa 6D Premier -ohjelman ristipistosovellusta, ja sillä syntyikin aika helposti siistit fontit.


6D Cross Stitcher -sovelluksella voi valita esimerkiksi valokuvan, jonka mukaan tekee ristipistot, mutta kokeilin tällä kertaa täysin tyhjää pohjaa, johon aloin itse luomaan tikkejä. Karttasovellukseksta tarkistetut koordinaatit oli helppo kirjoa yksinkertaisiksi tikkukirjaimiksi. Kehän koko oli 120x120mm, ja reunoille jäi tyhjää tilaa.Kirjoin kuvion hieman reilummalle kankaalle, sillä äitillä on kuulemma mökillä ylimääräisiä kehyksiä: ylimääräisen kankaan voi leikata sitten pois, kun kehyksen koko varmistuu.


Helppo ja yksinkertainen työ, mutta mielestäni todella onnistunut! Jopa kranttu lankoni näki kuvan tästä ja oli tykännyt, vaikkei ehkä kelpuuttaisikaan tällaista omaan mökkiinsä.. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti