lauantai 30. toukokuuta 2015

Onnea Jussi!

Rakas ystäväni Jussi saavutti huikean merkkipaalun elämässään ja valmistui lääketieteen lisensiaatiksi. Ystäväporukkamme, joka on ollut kasassa jo yli 10 vuotta, on kulkenut aikojen alusta asti nimellä "Posse", joten suunnitellessamme valmistujaislahjaa Jussille halusin yhdistää tämän nimemme lahjaan. Pakettiin päätyi komeat kukat ja lahjakortti, mutta varsinaisen onnittelukortin sijaan teinkin Jussille koristetyynyn. 


Harvoin tulee suunniteltua kovin isoja tekstejä, mutta tähän työhön fonttikoko oli jopa 70mm. Sydän on 6D Premieren SuperDesign eli ohjelman valmis kuvio.


Tein tyynyn napakasta, tummanharmaasta puuvillakankaasta, ja koska halusin kuvion keskelle tyynyä, merkitsin sen keskikohdan ensin ja kohdistin neulan siihen ennen kuin painelin kankaan kiinni kehän liimaspraylla käsiteltyyn tukikuituun. 


Ja varmuuden vuoksi vielä harsinnat, jottei kangas vaan liiku kirjonnan aikana...


Sydämeen kuului alunperin myös pieni valkoinen "kiilto", mutta katselin työtä kirjonnan ajan ja pidinkin yksinkertaisemmasta sydämestä enemmän. Valkoinen osa jäi siis kokonaan kirjomatta.


Valmista! Sisälle tuli napakka höyhentyyny, koko 40x40cm. Kehän ja kirjonnan koko oli 260x200mm ja mietin, että jääkö kuvio kovin pienen näköiseksi, mutta mitat olivat oikein hyvät.


Valmistujaisjuhlat ovat kiva tapa aloittaa kesä, olkoon sää mikä tahansa. Possemme kestää sadettakin, joten nyt nappaan paketit mukaani ja lähden juhlimaan. Onnea Jussi ja muutkin tämän kevään vastavalmistuneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti