keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Siikamatkalla

Tietokoneeni(kin) taisi väsyä kevään kiireisiin heti toukokuun alussa, ja lakkasi tietysti toimimasta juuri silloin, kun kouluni kurssit olivat päättymässä ja erilaisten töiden palautukset lähestyivät uhkaavasti... Nyt on kuitenkin ensimmäinen opiskeluvuosi hienosti paketissa ja sain siirrettyä kuvia tekemistäni ompeluista ja kirjonnoista koneelleni, joten blogi alkaa taas päivittyä tasaisemmalla aikataululla.Kesäni sai varaslähdön jo vapun jälkeen, päästyäni kalastusreissulle Saareen. Vaikka säät olivat hyvinkin vaihtelevia, aurinko näyttäytyi välillä ja kävinpä jopa heittämässä talviturkin neljäasteiseen meriveteen. Tein tuliaisiksi Saareen reilunkokoisen kangaskassin, ihastuttuani Ikeassa näkemääni puuaiheiseen kankaaseen. Käytin mallina vanhaa Marimekon kassia, jonka mukaan leikkasin päällikankaan. Jotta kassista tuli riittävän napakka, vuoritin sen paksulla, harmaalla puuvillakankaalla. Täytteeksi kassiin tuli mm. servettejä ja pieni tarjotin.

Kuten olen aiemmin täällä blogissa kertonutkin, saaressa mm. kalastetaan ja tehdään mosaiikkeja. Siikaa nousi merestä kilokaupalla, ja yhtenä sateisempana päivänä teimme pienet mosaiikkityöt. Kun parin päivän ajan olin käsitellyt eri kokoisia siikoja, päädyin tekemään aiheesta mosaiikin, jonka voi ripustaa tauluksi tai käyttää vaikka pannunalustana. Saumaus on vielä tekemättä, mutta työstä vaikuttaa tulevan oikein onnistunut.

Vierailuani seuraavana viikonloppuna Saareen oli tulossa iso lauma vieraita: vanhempani sekä äitini serkkuja puolisoineen. Tällä porukalla on tapana tavata muutaman verran vuodessa, ja viikonlopuksi on usein keksitty jotain ohjelmaa, esimerkiksi kalastuskilpailuja. Koska kirjontatyöni ovat herättäneet paljon ihastusta, päädyimme suunnittelemaan koko porukalle tiimipaidat. Uistin-kirjontakuviot alkavat olla jo moneen kertaan kirjotut, mutta koska ne sopivat Saareen älyttömän hyvin, päädyimme tekemään niistä ja paikannimestä nimikoidut "logot", joihin tulisi myös jokaisen oma nimi. Serkukset saivat räikeän keltaiset paidat ja puolisot kirkkaan oranssit. Eivätpä pääse eksymään porukasta tiheässäkään metsässä... Teimme samanvärisiin paitoihin samanväriset uistimet, tekstit olivat kaikissa samaa fonttia ja väriä (tummansiniset).T-paitoja kirjoessani pingotan tukikuidun kehälle, ja kiinnitän paidan kirjottavan kohdan siihen liimasprayllä sekä harsinnalla. Gütermannin liimasprayni tietysti loppui juuri tämän projektin alkaessa, mutta pääsinkin tutustumaan uuteen tuotteeseen: Gunold KK 100 -liimasprayhin. Plussaa isosta pakkauksesta, sillä saan kyllä tuota liimaa kulumaan aika lailla projekteissani, mutta erityisesti tykästyin liiman laatuun: spray oli todella pitävää pienelläkin suihkauksella. Liimaspraytä saa hankittua esimerkiksi Tikatasta. Tukikuituna käytin leikattavaa Inspiran Whisper Web Meshiä, joka on kivan ohutta mutta kestävää, harsomaista tukea. Trikoolle kirjoessa on erityisen tärkeää, ettei työ pääse venymään kirjonnan aikana, ja tuo Inspiran tukimateriaali toimi siinä erittäin hyvin.


Valmiista paidoista tuli onnistuneet: en ole pitkään aikaan kirjonut trikoolle, mutta oikealla tukimateriaalilla kirjonnoista tuli todella siistit. Paidat herättivät odotettua ihastusta koko porukassa, jolle paidat olivatkin yllätys. Paitoihin kirjottiin myös vuosiluku, joten tästä saattaakin tulla jatkuva perinne ja pääsen suunnittelemaan uudet tiimipaidat seuraavallekin kesälle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti