lauantai 30. marraskuuta 2013

Puffyä ja metallikehäKirjoin eilen pitkästä aikaa käyttäen Puffy foam- vaahtolevyä. Keväällä tein Puffy foamilla markiisipussin, ja nyt käytin puffyä koristellessani lahjaksi tekemäni kangaskassin. Vietin iltaa ystäväni uudessa kodissa, jonne vein tupaantuliaislahjaksi kassillisen uuniruokia, hänellä kun ei aiemmassa asunnossaan ollut ollenkaan uunia. Halusin pakata ruoat jotenkin erityisesti, joten tein markiista reilun kokoisen kauppakassin. 

Kuvion valitsin aiemminkin käyttämästäni Dimensional Effects- kokoelmasta, ja värit valitsit ystäväni kotiin sopiviksi. Sain muuttopäivänä kurkittua, minkä väristä sisustusta hän suunnitteli, joten tiesin harmaan ja keltaisen olevan hänelle mieluisia värejä. Minulta löytyi harmaata markiisia, joten lisäsin kuvioon hieman keltaista ja vaaleampaa harmaata.


Kirjonnassa käytin uutuuskehää, jonka sain käyttööni Pfaffilta. Uusi Metal Hoop 180x130mm on nimensä mukaisesti metallinen kirjontakehä, johon kirjottava työ kiinnitetään isoilla magneeteilla. Kehä on erityisen näppärä hankalasti pingoitettaville töille, esimerkiksi valmiille vaatteille tai paksuille ja karheille kankaille. Valitsemani kuvio oli kooltaan juuri tälle kehälle sopiva, joten sain hyvän syyn testata sitä markiisin kirjontaan.
Pfaffilta löytyikin hyvä video kehän käyttämisestä.


Kirjontaan tuli kolmea eri väriä, ja kuviosta tuli mielestäni todella siisti. Puffy lisättiin kahden värin jälkeen, ja ylimääräiset palaset nypittiin pois valmiista työstä. Kirjoin kuvion kankaalle ennen kassin ompelua, jotta se oli mahdollisimman helppo laittaa kirjontakehälle. Metallikehän magneetit olivat todella napakat, joten kangas (ja alle laittamani tukikangas) pysyi hyvin paikallaan.
 

 Ompelin kassiin leveät kahvat mustasta reppunauhasta, ja tikkasin ne niin, etteivät ne ratkeaisi painavillakaan kantamuksilla.


 
 Valmiista kassista tuli todella napakka ja kaikinpuolin onnistunut. Ihastuin taas tuohon puffy foamiin niin, että suunnittelen tekeväni sillä varmaan jouluisiakin kirjontoja. Tämä sama kuviokin esimerkiksi punaisena voisi näyttää hauskalta vaikka vaalealla pellavalla. Eikun kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti