perjantai 29. marraskuuta 2013

Joulukortteja!

Tapani jättää monien asioiden tekeminen melko viime hetkille on minut tunteville ihmisille harmillisen tuttua. Nyt kuitenkin yllätin itsenikin aloittamalla jouluvalmistelut jo marraskuun puolella, nimittäin tein joulukortteja siskoni kanssa jo viime viikonloppuna! Viime vuonna tein nappikortteja, ja tänä vuonna materiaaliksi päätyivät hauskat koristeteipit. Olen hamstrannut washiteippejä jo muutaman vuoden ajan mm. käsityömessuilta, ja ostopaikkana on ollut useimmiten Teippitarha. 

Washiteipit tarttuvat hyvin erilaisiin materiaaleihin ja niitä pystyy myös irroittamaan melko hyvin paperistakin, jos teippaus menee vinoon, joten olen tykännyt koristella niillä erilaisia lahjapaketteja ja kortteja. Teipit eivät myös onneksi ole kuivaneet, vaikka osa rullista on jo melko vanhoja, joten niistä riittää iloa pitkäksi aikaa.


Innostuimme tekemään kortteja vasta kauppojen mentyä kiinni, joten korttipohjiksi löytyi aiemmin käyttämiäni mustia ja tummansinisiä kortteja. Lisäksi siskoni leikkasi erivärisistä kartongeista muutaman pohjan, joten kaikki valmiit kortit eivät olleet niin tummia. 


 

 
 


Itse käytin pelkästään teippejä, ja tein kaikista korteista (ainakin tähän mennessä) erilaisia, mutta ajattelin vielä tehdä muutaman lisää suosikkimallieni mukaisesti. Siskoni käytti lisäksi kesällä hankkimaamme leimasinta, jolla hän teki ensin hauskoja bambeja vaalealle kartongille, ja liitti leikatut kuvat teipattujen korttien päälle.Teipeillä tehdyt lahjapaketit olivat myös siskoni hauska idea. Rusetit pakettien päällä ovat samaa, mutta kapeaksi leikattua teippiä.

Korttien tekeminen oli tälläkin kertaa hauskaa puuhaa, ja nyt erityisesti sen vuoksi, että postittamiseen on aikaa muutama viikko eikä kortteja tehdessä ollut mikään kiire. Kohta kuitenkin ollaan jo joulukuussa, joten seuraavaksi alkaa tehokas kirjonta- ja ompelusesonki, joka minut tuntien jatkuu aattoaamuun saakka...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti