maanantai 24. syyskuuta 2012

Rosette-pyyhe

Käyn usein ihailemassa Pfaffin kirjontakuviokokoelmaa. Aikaisemmin tein niin ajatellen, että kunpa minulla vain olisi kirjontakone ja aikaa, niin voisin tehdä vaikka mitä, mutta nyt yritän suunnitella, että mitä tekisin seuraavaksi, ja sen jälkeen, ja sen jälkeen.. Vuorokauden tunnit eivät riitä siihen, mitä toivoisin ehtiväni tehdä, mutta jostain pitää aloittaa. Lisää innostusta kirjontaan on lisännyt uskomattoman upea, uusi Pfaffin kirjova ompelukone creative performance, josta kerron pian lisää.


Kuviokokoelma 361 Rosette pisti silmääni ylläolevalla mallikuvalla. Hauskat, eriväriset kiemurat ja rinkulat sopivat mielestäni moneen: sekä vaatteisiin ja asusteisiin että kodintekstiileihin. Tarvitsin uusia käsipyyhkeitä, ja päädyin ostamaan valkoisia pyyhkeitä sillä tarkoituksella, että kirjon niihin jotkin tekstit tai kuviot. Aloinkin sitten pyörittelemään rosette-kuvioita eri väreillä ja yhdistelmillä...Valitsin ensimmäiseen pyyhkeeseen (ostin varuiksi useamman, jos (lue kun) innostun tekemään monta erilaista) kuvion numero 14, mutta vaihdoin värejä enemmän omikseni. Jos sinulle on kertynyt kirjontalankoja enemmän kuin muutama pääväri, suosittelen käyttämään 5D Configuren kautta Thread Manager-toimintoa, jossa voit tehdä omista lankaväreistäsi listan. Jos haluat vaihtaa valmiin kuvion tai tekstin värejä, voit valita värivalikoksi MyThreads -omat lankasi, joten näet heti miltä työ näyttäisi omilla langoillasi kirjottuna.


Tallensin muokatun kuvion muistitikulle, ja siirsin sen kirjontakoneeseen. Froteepyyhkeelle kirjottaessa tulee käyttää napakkaa tukimateriaalia, sekä kankaan ylä- että alapuolella. Pyyhkeen pinnalle pingoitin harsinnan avulla veteenliukenevaa tukikalvoa, Gütermannin Solvy-kalvoa, jotta tikit tulevat siististi froteen päälle eikä tikkien välistä pääse nousemaan mitään nyppyjä. 


 

Halusin kuvion pyyhkeen yläreunaan, lähelle ripustuslenkkiä, sillä kulmaan tai alareunaan kirjottuna kuvio ei varmasti näkyisi pyyhkeen roikkuessa kylpyhuoneessa. Pingoitin pyyhkeen niin, että kehän reuna tuli aivan pyyhkeen yläreunaan ja lisäksi siirsin kuvion mahdollisimman ylös.


Kun kuvio oli oikeassa kohdassa ja kehä valmiina, kone hoiti loput. Lankaväri piti vaihtaa kahdesti, mutta muuten työtä ei tarvinnut vahtia mitenkään. Lopuksi revin tukikuidun työn takaa pois, nypin ylimääräisen solvy-kalvon pyykeen pinnalta ja pesin pienimmätkin palaset sitä pois. Leikittyäni värinvaihdoilla ja pohdittuani minkä kuvion kirjon, pyyhkeen toteutus itsessään ei kestänyt kauaa. Työhuoneessani odottaa nippu valkoisia pyyhkeitä, joten taidankin ottaa tavaksi kirjoa muutaman viikossa, töiden jälkeen tai muuna sopivana "taukona". Näitä voi sitten antaa lahjaksi tai tuliaisiksi, jos ei kiireessä ehdi tekemään muuta ihmeellisempää.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti