perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kanttarelleja

Kesä lähestyy uhkaavasti loppuaan, vaikka kelien puolesta tuntuu edelleen, ettei se oikein ole alkanutkaan. Tähän toki saattaa vaikuttaa se, että istun päivät pitkät sisällä tietokoneen ääressä (töissä) enkä oikein ehtisikään nauttimaan aurinkoisista keleistä. Jotain hyötyä sentään on kosteasta kesästä, nimittäin sienet tykkäävät kyllä sateesta. Lempparini kanttarellit alkavat kuulemma olla sopivan kokoisia poimittavaksi, joten lähden kokeilemaan onneani mökille sienimetsään.

Ja taas pohdin, keksisinkö jotain kivaa viemistä. Löysin alesta isille grillaustarvikkeita, joiden kaveriksi nappasin ihan tavallisen patalapun. Kankainen lappu on melko paksu, mutta mietittyäni asiaa pari päivää päädyin kokeilemaan kirjontaa sen pintaan - kyllähän sen pitäisi paksulla neulalla onnistua.

Kuvioksi nappasin Outdoor Mini Life -kokoelmasta minkäs muunkaan kuin pienen kanttarellin. Onpahan nyt ainakin yksi kanttarelli bongattu, vaikkei muita löytyisikään.Kuvio mahtui hyvin 80x80mm kehälle, joten materiaaleja eli tukikuitua ei kulunut paljoa. Pingotin paksun, mustan kuitutuen kehälle ja harsin patalapun sen pintaan kiinni. Se sujui ongelmitta, joten uskalsin jatkaa kirjontaan...


Kyllä tuo creative 3.0 yllättävän sitkeä kone on, nimittäin kirjonta sujui todella hyvin! Ääni oli ehkä hieman kovempi kuin ohuemmilla kankailla kirjottaessa, joten laitoin sitä hieman hitaammalle nopeudelle, mutta työ eteni muuten tosi sujuvasti. Värinvaihtoja oli viisi, mutta tikkejä oli yhteensä niin vähän, että työssä ei hitaallakaan nopeudella kestänyt kauaa.


Itse asiassa yhden väreistä jätinkin kirjomatta: sienen jalkaan olisi tullut vielä tummempaa sävyä yhdet tikkaukset, mutta katselin työtä välisssä ja totesin, että eipä tuo kaipaa enempää värejä. Alkuperäisessä kuvassa kanta oli harmaa, ja siinä värit kyllä erottuivat, mutta vaihdoin tuon itse ruskeaksi ja siinä toinen sävy ei olisi muuttanut mitään. 


Harsinta ja tukikuitu ja parit ylimääräiset langanpätkät pois ja patalappu oli valmis! Olin kyllä yllättynyt siitä, miten siistiä jälkeä kone teki myös tuollaiselle paksulle ja vähän epätasaiselle materiaalille, mutta tämän kokeilun jälkeen uskallan kyllä tehdä saman tempun toistekin. Nyt kohti mökkiä ja etsimään ihan oikeita kanttarelleja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti