tiistai 29. syyskuuta 2015

Hupparit synttäritytöille

Pieni loma käsitöistä teki yllättävän hyvää: nyt kun arki on lähtenyt taas rullaamaan alkoikin kirjontakone jo houkuttelemaan uusien projektien kimppuun. Mielikuvitukseni on edelleen mitä on, joten kaikenlaiset toimeksiannot ja ideat ovat todella tervetulleita, joten onneksi perheelläni niitä riittää. 


Siskollani on pieni Kummityttö, jonka syntymäpäiviä juhlitaan nyt lokakuun alussa. Myös hänen isosiskollaan on samana päivänä juhlat, joten molemmille neideille piti keksiä lahjat. Vinkkasin, että kirjontakoneeni (ja sen käyttäjä eli minä) on käytettävissä, joten kävimme hankkimassa tytöille kivat collegepuvut nimikoitaviksi.


Suunnitelmana oli nimikoida hupparit melko tavanomaisesti, eli nimet kaunofontilla vasempaan rintaan. Langan värikin oli hyvin lähelle hupparin sävyä. Siskoni kuitenkin keksi, että huppareihin kirjottaisiin jotain muutakin "pientä kivaa", ja heitti idean kirjotusta leppäkertusta hupun reunassa. Kävin sitten vaihtoehtoja läpi, ja päädyin tekemään toiseen huppariin leppäkertun ja toiseen vihreän madon Husqvarna Vikingin Outdoor MiniLife -kokoelmasta. Kuviot tuli eri paikkoihin, jotta tytöt voivat sitten itse löytää ötökät omasta ja siskonsa paidasta.


Käytin neuloksen kirjonnassa pallokärkineulaa ja irtirevittävää tukikuitua, langat ovat Gütermann SULKY viskoosikirjontalankoja. Nimet ja ötökätkin olivat niin pieniä kuvioita, että ne mahtuivat 80x80mm kehälle, joten materiaaleja ei kulunut paljon.Vaikka sekä nimet että ötökät ovat melko pieniä ja huomaamattomia, näistä tuli mielestämme tosi hauskat ja persoonalliset todella pienellä vaivalla, ja tyttöjen on nyt helppo erottaa omat hupparinsa. Toivottavasti ötökät miellyttävät pieniä käyttäjiään yhtä paljon kuin tekijöitä!
  

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti