tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pääsiäismunia

Kuva Husqvarna Vikingin kokoelmasta

Alkanut kevät on ollut ehdottomasti kiireisin moneen vuoteen, joten päätin lähteä perheeni kanssa mökille pääsiäiseksi: tekemättömät työt tuntuvat ehkä hieman paremmilta, kun saa viettää päivän ulkona raittiissa ilmassa ja illalla pääsee saunaan ja paljuun. Koska emme varmasti ota mökille mukaan mitään sen kummempia pääsiäiskoristeita, kokeilin Husqvarna Vikingin pääsiäisaiheisia pitsikuvioita, sillä ne voin napata helposti mukaani ja ripustaa vaikka oksanippuun pääsiäispöytään.

Kuva Husqvarna Vikingin kokoelmasta
Kuva Husqvarna Vikingin kokoelmasta

Kuviosetissä on useita erilaisia pitsejä sekä pääsiäismunien hattuja, ja pitseissä ideana on se, että niistä voi ommella kolmiuloitteisen pääsiäismunan. Kirjoin keltaisella viskoosikirjonta-langalla veteenliukenevalle tukikuidulle neljä pitsimunaa, ja laitoin ne ohjeen mukaan kuivumaan foliosta muotoillun pallon päälle, jotta ne kuivaisivat hieman muotoon.



Sommittelin kuivaneita pitsejä yhteen, mutta päädyin pitämään ne erillään - kaipa pidän enemmän yksinkertaisemmista koristeista. Laitoin pitseihin vain ohuet metallilankalenkit, joilla pitsit saa sitten ripustettua.



Veteenliukenevat pitsit ovat melko hitaita kirjoa, mutta yksivärisinä todella helppoja tehdä: yksi pieni kirjontalankarulla riitti noin kolmeen kuvioon, joten langanvaihtoa tai puolausta ei tarvinnut tehdä kuin kerran. Kiva projekti, vaikka lopputulos olikin oman makuni mukainen eli hieman pelkistetty: ehkä sitten ensi vuonna innostun koristelemaan pitsit mallikuvien mukaan helmillä ja silkkinauhoilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti