lauantai 31. tammikuuta 2015

Tikkihiiri

Tein jo pidemmän aikaa sitten Tikatan kirjontakurssilla omasta piirroksestani kirjontakuvion, jota en kuitenkaan ollut kirjonut mihinkään työhön. Hiiri on peräisin mummolleni tekemästä äitienpäiväkortista, ja harjoittelin tekemään omasta kuvasta sekä ääriviiva- että täyttötikkikuvion.Olen ihastellut Pinterestissä erilaisia kirjottuja tauluja, jotka on kehystetty perinteiseen puiseen kirjontakehykseen ja halusin tehdä jonkin samankaltaisen, joten päätin viimein tehdä tikkihiireni kankaalle ja laittaa sen johonkin kodissani esille. Kirjoin kuviosta vain ääriviivat, sillä alkuperäiset värivalintani, sininen ja vaaleanpunainen, eivät nyt enää vaikuttaneetkaan niin yhteensopivilta...Hiiri mahtui hyvin 120x120mm kehälle. Laitoin kehään kaksinkertaiset tukikuidut, sillä käyttämäni kangas oli melko ohutta.


Käytin kirjontalankana Gütermannin Cotton 30 -puuvillakirjontalankaa, ja huomasin heti kirjonnassa, että langankireyttä piti löysätä, aika reilustikin. Muutamat ensimmäiset tikit ehtivät hieman nostaa alalankaa, mutta en kokenut tarpeelliseksi purkaa ja aloittaa työtä alusta. Katsotaan ajan kanssa, alkaako nuo parit tikit ärsyttämään vai huomaanko niitä enää viikon päästä. Nurjasta tuli yllättävän siisti, vaikka kuvio oli itse tehty.


   
Lopuksi poistin tukimateriaalit ja silitin kankaan, ja pingotin sen puiselle kirjontakehykselle. Vanhemmillani taitaakin olla näitä raameja jemmassa enemmänkin mummoni ja Kaija-tätini perintöinä, joten tässäpä on nyt kiva tapa saada ne käyttöön ja esille, vaikkei niitä työvaiheissa enää tarvitsisikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti