torstai 31. heinäkuuta 2014

Lisää vintagea


Äitini serkku täytti nyt heinäkuussa vuosia, ja koska tiesimme hänen ihastelleen täällä blogissa esittelemiäni vintagetyynyjä, teimme hänelle sellaisen syntymäpäivälahjaksi. Ullan ja äitini tyylit ovat aina olleet hyvin samanlaiset, joten värien valinta työhön oli helppoa: kankaaksi valitsimme tummansinisen pellavan, ja kirjontalangaksi vaaleanharmaan puuvillakirjontalangan.




Tyynynpäällisen ison koon johdosta kirjoin työn neljässä osassa: ensin postimerkit, sitten osoite, lintu ja "postcard" teksti samalla kehällä ja lopuksi vielä pikkukehällä (80x80mm) postileima.



Tyynyä varten ompelin työn alareunaan piilovetoketjun, jotta se on helppo pestä,. Tyynynpäällinen lähtikin matkaan ilman sisätyynyä, sillä paketti kulki ensin junalla Lappeenrantaan. Vaikka isommat kirjonnat vievät hieman aikaa, on tällainen työ kyllä todella mukava tehdä, sillä tyyny on helppo ja nopea koota ommellen vasta kun kirjonnat ovat tehtyinä, ja kirjonnan aikana ei siksi tarvitse käännellä ja varoa valmista tyynyliinaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti