maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kikalle

Siskoni viettää huomenna syntymäpäiviään, jonka johdosta perheemme on jahkaillut jo pidemmän aikaa hänelle sopivaa lahjaa. Koska hän muun muassa harrastaa pihansa laittamista ja hoitaa omaa viljelyspalstaansa, josta löydän usein itsenikin talkoilemassa, päädyimme siihen, että tämän harrastuksen huomioiminen olisi hänelle varmasti mieluisaa. Kokosimme perheeni kanssa lahjakortin, jonka siskoni saa sitten käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla pihan tai palstan hoitoon.

Lupauduin hoitamaan lahjakortin, ja pitihän siihenkin kokeilla jotain kirjontaa. Tein jouluksi muutamia vastaavia lahjakorttipohjia, mutta tähän halusin löytää teemaan sopivaa kuviointia. 6D -ohjelmistossa on hauskoja, isoja Super Design -kuvioita, joista valitsin muutamat vihannekset kortin reunoille. Muutin kehän kooksi suunnittelemani kortin mitat, ja täytin sitten kehän reunat rehuilla. Fontiksi valitsin pitkästä aikaa Puffy Foamia käyttävän fontin, Scribe Foam 30-50mm, jotta teksti erottuisi pohjasta hieman paremmin.


Leikkasin korttihuovasta sopivan kokoisen palan, jonka kiinnitin kehälle pingotettuun tukikuituun liimasprayllä. Harsinnalla varmistin, että pala pysyy kiinni kirjonnan aikana.


Ensin kirjoin samalla vihreällä porkkanan naatit ja tekstit, ja tietysti niin, että fonttien kohdalle laitoin puffy -levyä ennen satiinitikkausta. Puffy -levy jäi hieman näkyville kirjonnasta, joten valitsin väriksi keltaisen fonttisävyn ollessa vaalea vihreä. Paras vaihe on ehdottomasti se, kun saa nyppiä ylimääräiset muruset puffyä pois ja kirjaimet jäävät hauskasti koholle!Vielä vähän väriä porkkanoihin ja purjoihin, sitten valmis työ liimalla kiinni korttipohjaan ja kuoreen. Lahjakortista tuli kiva vieminen huomisiin juhliin, ja toivottavasti siskoni ilahtuu siitä. 

Koska hän kuitenkin heti tiistaina tulee kurkkimaan tänne (kiellettyäni häntä enää tänään tsekkaamasta päivityksiäni), toivotanpa täälläkin onnea jo kolmekymppiselle Kikka-siskolleni. Vaikka välillä siskoille sopivaan tyyliin rähistään ja ollaan muka kovinkin närkästyneitä jostain, olisi elämäni aika paljon tylsempää ilman tätäkään siskoani. Paljon onnea Kikka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti