torstai 1. marraskuuta 2012

The Knitting & Stitching Show, 2.päivä

Vielä muutama kuva ja ajatus Lontoon käsityömessuista. Pidin messuista erityisesti sen takia, että materiaalien lisäksi esillä olleet käsityöt ja taideteokset olivat todella innovatiivisia sekä laadukkaita: ideoita heräsi lähes jokaisella osastolla. Messuilla olikin esillä sekä tilkkutöitä että neulottuja taidekäsitöitä. 

 
Hauskin kokonaisuus messuilla taisi olla Rowanin kilpailu, jossa oli neulottuna kokonainen kylä! Yksityiskohdat olivat todella mietittyjä, kylästä löytyi esimerkiksi hääseurue, kasvimaa, partiolaisten leiri sekä palkittu paloasema. Tämän hienouden rinnalla amigurumi-kurssilla virkkaamani leppäkerttu kalpeni aika lailla..


Ompelijana silmääni pisti Merchant&Mills -nimiset käsityötuotteet, erityisesti heidän kaavansa. Esillä oli vaaterekki täynnä protoja (=mallikappaleita perusvaatteista), jotka saattoi ostaa omakseen ja tehdä siihen tarvittavat muutokset omaa vartaloa varten. Todella hyvä idea, sillä oman peruskaavan tekeminen on melko työlästä, ja ainakin itselläni jää usein (kiireen takia..) proton valmistelu kehnoksi. On myös paljon helpompaa sovittaa mallikappaletta ja miettiä, miten joku vaatteen malli sopii itselleen, kuin katsomalla pelkästään kuvasta.Messuilta löytyi paljon tuttuja tuotteita ja yrityksiä, esimerkiksi Rowanin neulelangat. Kotimaisista laaduista oli neulottu hauska Union Jack -lippu osaston seinälle, ja sen edustalla esiintyi lauma erilaisia neulottuja eläimiä. Osastolla oli myynnissä settejä esimerkiksi neulotun mäyrän tai oravan tekemiseen, ja nuo paketit näyttivät olevan todella suosittuja.

  
Taidekäsitöistä silmääni pisti erityisesti erään paikallisen miehen tekemät taulut, joihin hän teki tikkauksia sekä ompelukoneen vapaakirjonnalla että käsin, ja yhdisti työhön erilaisia kangaskerroksia ja lankoja. Osastollaan oli hienot mallit esittelemässä hänen työtapojaan: ensimmäisessä tilkussa oli vain muutama kangaspala liimattuna/harsittuna paikalleen, seuraavassa muutama koneommel, seuraavassa taas lisää kangaskerroksia sekä paksumpaa lankaa jne. Työvaiheita oli todella monta, ja aikaa vei varmasti myös se, että hän suunnitteli työtä samalla kun teki sitä. Tämä oli ehdottomasti sellainen tekniikka, jota haluaisin joskus itse kokeilla.
Lisää taidetta löytyi neulottujen hahmojen muodossa toisenlaiselta osastolta. Tekstiilisuunnittelija Alice Wolfen osastolla oli hänen kurssillaan valmistettu fantasiamaailma, jossa oli todella upeita ja värikkäitä hahmoja erilaisista langoista. Väriyhdistelmät oli herkullisia, työtä oli hauska katsella ja löytää pieniä hahmoja piilosta pohjakankaan taitteista.

Mukaani messuilta tarttui muun muassa konekirjontalankaa, nauhoja, nappeja, helmiä, ristipistotyö, kortteja, paljon valokuvia ja vielä enemmän ideoita. Toki Lontoossa oli paljon muutakin nähtävää, mutta Knitting & Stitching Show teki minuun todella suuren vaikutuksen, ja olisi tosiaan hienoa päästä tuonne toistekin. Ensi vuotta odotellessa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti