tiistai 30. syyskuuta 2014

Riikinkukolta


Ihastelin käsityöristeilyllä näkemääni riikinkukko-aiheista seinävaatetta niin, että aloin jo suunnittelemaan vastaavan tekemistä itse. Surffailin matkan jälkeen Pfaffin sivuilla ja huomasin, että riikinkukko-seinävaatteelle on olemassa valmis ohje, joka taas tarkoitti sitä, että sulka-kuvio on todennäköisesti saatavilla melko helposti! Ja niinpä tietysti, riiikinkukon sulka löytyikin kirjontakoneeni creative 3.0:n omasta kuviokokoelmasta.


Aikatauluni ei vielä antanut periksi niin, että voisin suunnitella ja valmistaa ison seinävaatetteen tai muun vastaavan työn, joten "tyydyin" kirjomaan sulan kaitaliinalle, koristamaan olohuoneeni isoa ruokapöytää.
 

Hankin jostain alennusmyynnistä aikanaan useita valmiita kaitaliinoja, ja nappasin sellaisen tähänkin työhön. Tiesin kuviokokoelmasta sulan mitat, jotka piirsin suunnilleen kuvassa näkyvälle mainoslehden palaselle, ja sommittelin sillä kuvion paikkaa liinan reunaan. Kuten yleensä, nytkin pingotin kehälle vain revittävän tukikuidun ja kiinnitin liinan siihen liimasprayllä ja harsinnalla.

 
  
Kuvion mitat ovat noin 21 x 12 cm, ja tikkejä on yli 17 tuhatta. Kuviossa on seitsemän värin vaihtoa, mutta kaikkia värejä on niin tasaisesti, ettei värinvaihtoja tarvinnut kytätä vieressä koko aikaa. Konehan piippaa, kun on aika vaihtaa lankaa.Valmiista sulasta tuli hauska koristus muuten melko tylsään kaitaliinaan, ja aion kyllä ehdottomasti toteuttaa sen vielä johonkin näyttävämpäänkin työhön. Tästä sain nyt kuitenkin vähän uutta ilmettä olohuoneeseeni ja innostusta suunnitella uusia, isompia kirjontatöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti