torstai 29. lokakuuta 2015

Vielä kerran vintagea


Opintoni ovat edenneet loppusuoralle ja vaikka valmistuminen häämöttää jo, riittää tekemistä vielä moniksi viikoiksi. Kaikenlainen harrastelu on jäänyt valitettavan vähälle, mutta onneksi edes pari kertaa kuussa tulee mietittyä ja tehtyä jotain kirjontaa. Valmistumiseni lisäksi myös joulu lähestyy uhkaavasti, mutta tapani mukaan paneudun siihen vasta viimeisellä viikolla - ja tällä kertaa minulla onkin luvassa kunnon joululoma, joka alkaa reilusti ennen aattoa.


Olin luvannut auttaa äitiäni tekemään ystävättärelleen lahjaksi vintage-tyynyn, jollaisia olenkin jo tehnyt useita, ja sovimme treffit eräälle arki-illalle. Työnjakomme toimii hyvin niin, että suunnittelemme kuviot yhdessä, valitsemme kankaat ja langat ja valmistelemme kirjonnan (viritämme koneen käyntiin ja kehän/kehät valmiiksi), jonka jälkeen minä vastaan kirjonnan valmistumisesta eli isoimpien kuvioiden osalla jatkan lankojen vaihtoa senkin jälkeen kun äitini on lähtenyt kotiinsa. Yleensä hoidan vielä ompelupuolenkin, eli esimerkiksi näissä tyynyissä ompelen vetoketjun ja sivusaumat, mutta nyt sovimme, että äiti vastaa tyynystä ja minä vain kirjonnasta. Hyvä diili!


En ole vieläkään kyllästynyt näihin vintage-kuvioihin, ja vaikka tyynyt on tullut tehtyä aika samalla kaavalla, pyrin vaihtelemaan niihin tulevia postileimoja tai -merkkejä, tai muita koristuksia. Viime kerroilla on kirjonut enemmän lintuja, mutta nyt äitini halusi kuvioon jonkun meri-teeman, ja 6D Premierin omista kuvioista löytyi valmis purjevene, joka sopi hyvin projektiimme. Hieman sommittelua, kuvioiden kokojen hienosäätöä, värinvaihdot ja kokonaisuus oli valmis. 


Koska työstä tuli melko iso (mitat ovat n. 40 x 50cm), kirjoin kuviot taas kolmessa osassa: ensin postimerkit ja -leiman, sitten osoitteen ja lopuksi veneen ja post card- tekstin. Laitoimme koko kankaan taustalle irtirevittävän tukikuidun, joten kehän siirtäminen oli tosi helppoa ja nopeaa, kun ei joka kerta tarvinnut leikata ja kiinnittää uutta tukikuitua.


Tällainen vintagetyyny tällä kertaa, montakohan näitä vielä syntyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti