keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Rapujuhlat

Järjestimme kolme vuotta sitten kaverini kanssa ex tempore -rapujuhlat, joihin tein nyörikirjonnalla hauskan rapuliinan. Laskeskelin valokuvista, että juhlijoita taisi silloin lyhyestä varoitusajasta johtuen olla vain kahdeksan, mutta viime vuonna väki taisi jo liki tuplaantua ja nyt viikonloppuna mahdutamme saman pöydän ääreen parikymmentä kaveria. Pieni rapukaitaliina ei taida enää tälle laumalle riittää, mutta halusin tehdä jotain itse juhlia varten, raputeemalla tietty. En löytänyt jemmoistani enää kirjottavaksi sopivia keittiöpyyhkeitä, joten päädyin reilunkokoiseen käsipyyhkeeseen: sille on varmasti käyttöä!


Rapu, tai oikeastaan hummeri, löytyi netistä embroiderydesigns.com sivustolta, ja se vaikutti olevan todella hyvälaatuinen kuvio, muiden käyttäjien kommenteista päätellen. Uskalsin siksi kirjoa sen suoraan pyyhkeelle, ja se onnistuikin todella siististi.Kuvio mahtui juuri 80x80mm kehälle, ja tässä työssä käytin sekä alla että päällä veteenliukenevaa tukikuitua. Olen nyt viimeisimmissä töissäni käyttänyt Aqua Magicia, koska se on sopivan paksua ja lähtee pesussa hyvin pois, jolloin kirjonnoista tulee pehmeät ja froteella pinta pysyy tasaisena.
Kuvion nurjasta puolesta tuli myös mainitsemisen arvoisen siisti, ja pesun jälkeen kuvio erottuu froteesta vielä paremmin. Näitä tulee ehkä tehtyä toinenkin, tai sitten seuraaviin rapujuhliin jotain muita tekstiilejä. Jospa ensi vuonna ehdimme järjestää juhlat vielä sesonkiaikaan, jolloin kaikkia koristeita ei tarvitse keksiä itse... Nämä juhlat ovat hieno aloitus hektiselle syksylle, sillä vielä ennen pahimpia kiireitä saamme juhlistaa mm. uusia työpaikkoja, asuntoja ja ennenkaikkea lemppareitamme rapuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti